Vidojević traži HITNO hapšenje Gašića, sudija…

Beograd, 08.maj 2023.godine. Predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Momčilo Vidojević, posle niza podnetih krivičnih prijava tužilaštvu i neadekvatnog postupanja po tim prijavama, danas je od tužioca Stefanovića zatražio HITNO, a najkasnije u roku od 48 sati, hapšenje ministra MUP-a Gašića, njegovih saradnika kao i nekoliko sudija Upravnog suda zajedno sa predsednicom.

Posle niza podnetih prijava protiv Bratislava Gašića, njegovih najbližih saradnika, predsednice Upravnog suda i nekoliko sudija tog suda kao i policijskih službenika protiv kojih je još 2016.godine podneto niz KP, danas je predsednik sindikata Momčilo Vidojević predao glavnom tužiocu Nenadu Stefanoviću zahtev za HITNO hapšenje navedenih lica pod pretnjom da ukoliko ne postupi Stefanović, u znak protesta Vidojević će započeti štrajk glađu ispred rezidencije predsednika Vučića.

Tekst zahteva prenosimo u celini a isti možete preuzeti i pogledati ovde.

Poštovani gospodine Stefanoviću,

Imajući u vidu da ste u toku svog rada i angažovanja u tužilaštvu zajedno sa svojim kolegama  bezbroj puta izdavali policiji nalog za privođenje i određivanje pritvora kao na primer za policajce Milana Dumanovića, Zdravka Rajevića, Dejana Jovića i mnogih, sada sa mesta prvog tužioca u Srbiji zahtevam od Vas da:

 • Pod HITNO, a najkasnije u roku od 48 sati izdate policiji nalog za hapšenje sledećih lica:
 1. Bratislav Gašić,  član Vlade R Srbije, ministar MUP R Srbije, Nemanjina 11, Beograd ili Bulevar Mihajla Pupina 2,  Beograd,
 2. Dejan Bojović, šef kabineta ministra Gašića, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd
 3. Dragana Trajković, V.D. pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse, Bulevar Mihajla Pupina 2, ili  Bulevar Zorana Đinđića 104, Beograd
 4. Dr Stefanović Nebojše, bivši ministar MUP-a,
 5. Olga Petrović, sudija Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu,
 6. Radmila Simić, sudija Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu,
 7. Mira Vasiljević, član veća Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu,
 8. Ljiljana Petrović, član veća Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu,
 9. Biljana Stojanović, član veća Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu,
 10. Radojka Marinković, sudija, predsednik Upravnog suda,
 11. Miloš Jelenković, policijski službenik PU u Nišu,
 12. Živko Radovanović, policijski službenik MUP-a R Srbije, Uprava granične policije
 13. Veselin Milić, pomoćnik direktora policije i načelnik PU za grad Beograd.

 

Hapšenje navedenih lica tražim ZBOG postojanja osnova sumnje da su, znajući da postupaju protivpravno i znajući posledice nezakonitog postupanja izvršili niz krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti te da postoje opravdani razlozi da bi njihovim HITNIM hapšenjem bili sprečeni da ponove delo ili utiču na svedoke.

Gospodine Stefanoviću, ukoliko ne postupite po navedenom zahtevu, preduzeću niz mera i radnji kojima ozbiljno mogu ugroziti svoj život prvenstveno mislim na štrajk glađu i to ispred rezidencije predsednika Vučića a sve u cilju konačne pravde za Srbiju i njene građane te da za svaki eventualni smrtni ishod štrajka bićete  direkno optuženi Vi i predsednik Srbije Vučić koji preko svojih najbližih saradnika sprovodi dugogodišnju torturu nadamnom.

O svim planiranim potezima, u roku koji sam Vam dostavio, obavestiću domaću i svetsku javnost, vladina i nevladina udruženja u zemlji i inostranstvu kao i ambasade i DKP te je u Vašim rukama da li konačno sprovodite Zakon prema svim građanima isto ili će te svojim politički diktiranim potezima da urušite ugled R Srbije u svetu i pokažete i dokažete da se u Srbiji sprovodi selektivna diktatura ne po pravdi već po podaničko-političkoj poslušnosti.

Podsetićemo Vas da je ovaj sindikat u više navrata tražio smenu i ostavku ministra Gašića a posebno posle dva neviđena masakra koji su zadesili Srbiju kojom prilikom je na desetine mladih i nedužnih života nastradalo što sa smrtnim ishodom, što sa teškim povredama smatrajući realno odgovornim za bezbednost građana isključivo bezbednosni sektor a posebno ministra Gašića i načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića na čijoj teritoriji se sve i izdešavalo.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!