Milenković i Mitić ne žele pomoć sindikata! Advokat Tomanović dovodi u pitanje zakonitost rada sindikata?

          Beograd, 04.septembar 2023.godine. Glavni odbor Novog policijsko sindikalnog saveza dana 29.08.2023.godine doneo je odluku da, bez obzira na sve pritiske i žrtvujući sebe, organizuje protest sa ciljem pružanja maksimalne podrške časnim i poštenim operativcima koji su „ISTORIJA SRBIJE U BORBI PROTIV KRIMINALA“ otkrivši tone marihuane u sada već čuvenom slučaju „Jovanjica“.

       Na osnovu donete Odluke, predsednik sindikata Momčilo Vidojević dana 30.08.2023.godine uputio je dopis advokatskoj kancelariji Tomanović koja zastupa operativce Milenkovića i Mitića kojim  ga obaveštava o donetim odlukama a kao njihov zakonski zastupnik traži da isti budu obavešteni i da se izjasne DA LI ŽELE ZAŠTITU SINDIKATA?

Dopis koji je sindikat uputio Milenkoviću i Mitiću preko advokatske kancelarije Tomanović pogledajte ovde…

       Pet dana nakon upućivanja Dopisa, advokat Tomanović je odgovorio sindikatu gde između ostalog navodi da „…U odnosu na Vaše predloge uveren sam da sagledavate da osnovna garancija mojim klijentima nisu individualna obećanja ni garancije bilo kojih funkcionera već Zakon ,Ustav i međunarodno-pravni standardi…“ čime nam stavlja do znanja da naš sindikalni rad i borba nisu u skladu sa Zakonom i Ustavom R Srbije već da nastupamo po sistemu „kao indijanci“, nepismeno i partizanski.

Takođe, Tomanović dalje navodi da „…Istovremeno svoju hrabrost i doslednost moji klijenti baziraju na postupanju u zakonom dozvoljenim okvirima što nosi nemogućnost javnog istupanja. Interes mojih  klijenata je da i dalje služe građanima Republike Srbije u skladu  sa zakonom…“ što nas dovodi u ozbiljnu dilemu da mi, ne poštujući Ustav, zakone i međunarodne konvencije radimo van Zakonom dozvoljenih okvira i protivno interesima građana Republike Srbije.

Odgovor advokata Tomanovića možete preuzeti i pročitati ovde….

Ono što želimo da poručimo gospodinu Tomanoviću a preko njega kao zakonskog zastupnika, dvojici vrhunskih operativaca Milenkoviću i Mitiću da u zemlji gde je postavljen sistem koji u najmanju ruku vrši DIKTATURU NAD PRAVOM I PRAVDOM, kojom prilikom su institucije stavljene u uloge jedne nakaradne i diktatorske političke partije, do realnog prava zasnovanom na Zakonu je gotovo nemoguće doći. Dokaz takve diktature je i sramni sudksi postupak koji već 7 godina vodi predsednik ovog sindikata koji uprkos donetim Rešenjima Disciplinske komisije MUP-a a potom 2 (dva) puta i presudama Upravnog suda i dalje nije vraćen na svoje radno mesto sa koga je proteran na nezakonit način.

 Ne možemo a da iz svega navedenog ne izvdedemo sledeće zaključke:

  • Da je sve ovo sa Milenkoviće i Mitićem jedna velika farsa,
  • Da se nešto debelo „valja ispod žita“ ili
  • Da ova dva časna i poštena profesionaca gospodin Tomanović vodi pogrešnim putem? Da se razumemo, pogrešnim u Srbiji.

        Bez obzira na ovakav „šamar“ koji smo dobili, Novi policijsko sindikalni savez pružaće i dalje podršku Milenkoviću, Mitiću i svim časnim i poštenim policajcima i operativcima, uistinu spomenutoj dvojici u nekom drugom obliku.

 Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!