Milenković i Mitić ne žele pomoć sindikata! Advokat Tomanović dovodi u pitanje zakonitost rada sindikata?

          Београд, 04.септембар 2023.године. Главни одбор Новог полицијско синдикалног савеза дана 29.08.2023.године донео је одлуку да, без обзира на све притиске и жртвујући себе, организује протест са циљем пружања максималне подршке часним и поштеним оперативцима који су „ИСТОРИЈА СРБИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА“ откривши тоне марихуане у сада већ чувеном случају „Јовањица“.

       На основу донете Одлуке, председник синдиката Момчило Видојевић дана 30.08.2023.године упутио је допис адвокатској канцеларији Томановић која заступа оперативце Миленковића и Митића којим  га обавештава о донетим одлукама а као њихов законски заступник тражи да исти буду обавештени и да се изјасне ДА ЛИ ЖЕЛЕ ЗАШТИТУ СИНДИКАТА?

Допис који је синдикат упутио Миленковићу и Митићу преко адвокатске канцеларије Томановић погледајте овде…

       Пет дана након упућивања Дописа, адвокат Томановић је одговорио синдикату где између осталог наводи да „…У односу на Ваше предлоге уверен сам да сагледавате да основна гаранција мојим клијентима нису индивидуална обећања ни гаранције било којих функционера већ Закон ,Устав и међународно-правни стандарди…“ чиме нам ставља до знања да наш синдикални рад и борба нису у складу са Законом и Уставом Р Србије већ да наступамо по систему „као индијанци“, неписмено и партизански.

Такође, Томановић даље наводи да „…Истовремено своју храброст и доследност моји клијенти базирају на поступању у законом дозвољеним оквирима што носи немогућност јавног иступања. Интерес мојих  клијената је да и даље служе грађанима Републике Србије у складу  са законом…“ што нас доводи у озбиљну дилему да ми, не поштујући Устав, законе и међународне конвенције радимо ван Законом дозвољених оквира и противно интересима грађана Републике Србије.

Одговор адвоката Томановића можете преузети и прочитати овде….

Оно што желимо да поручимо господину Томановићу а преко њега као законског заступника, двојици врхунских оперативаца Миленковићу и Митићу да у земљи где је постављен систем који у најмању руку врши ДИКТАТУРУ НАД ПРАВОМ И ПРАВДОМ, којом приликом су институције стављене у улоге једне накарадне и диктаторске политичке партије, до реалног права заснованом на Закону је готово немогуће доћи. Доказ такве диктатуре је и срамни судкси поступак који већ 7 година води председник овог синдиката који упркос донетим Решењима Дисциплинске комисије МУП-а а потом 2 (два) пута и пресудама Управног суда и даље није враћен на своје радно место са кога је протеран на незаконит начин.

 Не можемо а да из свега наведеног не извдедемо следеће закључке:

  • Да је све ово са Миленковиће и Митићем једна велика фарса,
  • Да се нешто дебело „ваља испод жита“ или
  • Да ова два часна и поштена професионаца господин Томановић води погрешним путем? Да се разумемо, погрешним у Србији.

        Без обзира на овакав „шамар“ који смо добили, Нови полицијско синдикални савез пружаће и даље подршку Миленковићу, Митићу и свим часним и поштеним полицајцима и оперативцима, уистину споменутој двојици у неком другом облику.

 Ваш Нови полицијско синдикални савез!!!