Ministre, morate na brutalan način da očistite kriminalce iz službe!

       Beograd, 10. jun 2024.godine. Novi policijsko sindikalni savez uputio je ministru policije Ivicu Dačiću zahtev za HITNO preduzimanje svih zakonskih mera i radnji uključujući disciplinsku i krivičnu odgovornost, protiv policijskih službenika koji svojim svesnim neradom prikrivaju izvršioce teških krivičnih dela te na taj način i sami postaju kriminalci.

„Gospodine ministre, svesni smo situacije da ste došli na mesto prvog čoveka MUP-a u jednoj izuzetno teškoj situaciji a imajući u vidu da su Vaši prethodnici a posebno ministri Stefanović i Gašić, postavljanjem nestručnih a politički podobnih kadrova doveli MUP i policijsku profesiju na najnižu lestvicu od svog postojanja, u interesu građana R Srbije neophodno je da izvršite veoma bolne i teške reforme a kao prvo i osnovno morate da na brutalan način očistite one koji prikrivanjem krivičnih dela postaju i sami kriminalci. Jedan od primera navedenog je i ovakvo postupanje i prikrivanje potencijalnih kriminalaca koji su na žalost tu oko Vas, u policiji, sa sve policijskom uniformom i službenom legitimacijom“-stoji između ostalog u dopisu koji je sindikat uputio ministru Dačiću.

Kao dokaz ovakvim tvrdnjama sindikat prilaže dopis broj PI br.49/24 koji je dobio od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kao odgovor po zahtevu broj 005/VJT.24 koji je sindikat uputio dana 10.03.2024.godine.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!