Vesko jači od Vučića, Brnabić, Gašić….?

       Beograd, 02.april 2023.godine. Sudeći po internet prezentaciji http://veselinmilic.rs/, načelnik policijske uprave za grad Beograd Veslin Milić jači je od predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, ministra Gašića….i svih članova Vlade R Srbije.Na sajtu Vesko ponosno predstavlja javnosti šta je naučio svih svojih godina života „NAUČIO SAM DA HRABROST NIJE ODSUSTVO STRAHA, NEGO TRIJUMF NAD NJIM“.

Naime, već dugi vremenski period Veselin Milić vrši sopstvenu prezentaciju putem spomenutog sajta iz samo njemu znanih razloga što je sasvim neuobičajeno za jednog pripadnika MUP-a a pogotovu načelnika PU. Šta više, čak je i Zakonom o policiji zabranjeno pripadnicima policije samoinicijativno isttupanje u javnost, što Milić čini preko internet stranice.

Na svojoj internet prezentaciji Veselin Milić nabraja sva neka odlikovanja, kurseve, obuke…a da pritom ni na jednom mestu ne može da se vidi da je išta postigao sa mesta za koje prima platu i za koje ga plaćaju građani R Srbije. Milić ne prezentuje to kako mu je unutar PU u kojoj je glavni, jedan Velja nevolja godinama činio takva nedela i zločine kakve srbija ne pamti u mirnodopskim uslovima. Takođe, nigde se ne vidi da je ikada dao nalog policiji da privede i procesuira bahate vozače poput mlađanog kumića, Panića a ni da je u cilju zaštite života građana kako i policajaca i policijske profesije, podneo krivične ili prekršajne prijave protiv pojedinih bahatih lica.

Naravno, ne vidi se ni imovinska karta koja se, sudeći po medijima i internet portalima, može proceniti u milionskim ciframa i to „čvrste valute“, naravno ne u dinarima. O finansijskoj moći Veselina Milića svojevremeno se bavio list „Tabloid“ koji je proceni da samo sat, odelo i cipele koje krase policijskog lepotana koštaju samo 27.000 eura.

„Tabloid“ je takođe svojevremeno pisao i da je Vesko veliki zavodnik, toliko veliki da je čak zaveo suprugu svog prijatelja, „čuvenog kuma“ ili ti jednog od kumova Nikole Petrovića.

I ponovo naravno, Vesko ne prezentuje da li je podneo prijave protiv investitora po Dedinju koji su, sobzirom da su kasnije ulazili u postupak legalizacije, započinjali nelegalnu gradnju osim ako to nije bilo u zamenu za stan u koji se isti uselio?

Iako nema odgovora na internet stranici Veselina Milića, nećemo njemu postavljati ova pitanja već će mo u narednom periodu podneti Tužilaštvu i institucijama za ispitivanje porekla imovine da utvrde i u javnost obelodane vrednost imovine Milića, poreklo novca kojim isti kupuje nekretnine, vreme useljenja u određene objekte, da li je isti podnosio prijave jer ga je Zakon defakto i dejure obavezivao na to?

I naravno, sve to biće javno prezentovano na našoj internet stranici, da ne zauzimamo prostor koji koristi Milić da se reklamira i pokazuje da je on moćniji od najmoćnijih, da mu je bitna sopstvena reklama a ne sprovođenje zakona i bezbednost građana za šta prima pozamašnu sumu novca?

Ono što je sigurno a to je da Veselin obilato zloupotrebljava svoju funkciju i tužaka svakoga ko se usudi da ga javno pita „gospodine Miliću da li su tačni navodi medija o Vašoj imovini, Vašim vezama sa pojedinim kriminalnim grupama, investitorima….“ kao što je podnosio i podnosi razne prijave protiv Dumanovića i Rajevića?

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!