Vesko jači od Vučića, Brnabić, Gašić….?

       Београд, 02.април 2023.године. Судећи по интернет презентацији http://veselinmilic.rs/, начелник полицијске управе за град Београд Веслин Милић јачи је од председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, министра Гашића….и свих чланова Владе Р Србије.На сајту Веско поносно представља јавности шта је научио свих својих година живота „НАУЧИО САМ ДА ХРАБРОСТ НИЈЕ ОДСУСТВО СТРАХА, НЕГО ТРИЈУМФ НАД ЊИМ“.

Наиме, већ дуги временски период Веселин Милић врши сопствену презентацију путем споменутог сајта из само њему знаних разлога што је сасвим неуобичајено за једног припадника МУП-а а поготову начелника ПУ. Шта више, чак је и Законом о полицији забрањено припадницима полиције самоиницијативно исттупање у јавност, што Милић чини преко интернет странице.

На својој интернет презентацији Веселин Милић набраја сва нека одликовања, курсеве, обуке…а да притом ни на једном месту не може да се види да је ишта постигао са места за које прима плату и за које га плаћају грађани Р Србије. Милић не презентује то како му је унутар ПУ у којој је главни, један Веља невоља годинама чинио таква недела и злочине какве србија не памти у мирнодопским условима. Такође, нигде се не види да је икада дао налог полицији да приведе и процесуира бахате возаче попут млађаног кумића, Панића а ни да је у циљу заштите живота грађана како и полицајаца и полицијске професије, поднео кривичне или прекршајне пријаве против појединих бахатих лица.

Наравно, не види се ни имовинска карта која се, судећи по медијима и интернет порталима, може проценити у милионским цифрама и то „чврсте валуте“, наравно не у динарима. О финансијској моћи Веселина Милића својевремено се бавио лист „Таблоид“ који је процени да само сат, одело и ципеле које красе полицијског лепотана коштају само 27.000 еура.

„Таблоид“ је такође својевремено писао и да је Веско велики заводник, толико велики да је чак завео супругу свог пријатеља, „чувеног кума“ или ти једног од кумова Николе Петровића.

И поново наравно, Веско не презентује да ли је поднео пријаве против инвеститора по Дедињу који су, собзиром да су касније улазили у поступак легализације, започињали нелегалну градњу осим ако то није било у замену за стан у који се исти уселио?

Иако нема одговора на интернет страници Веселина Милића, нећемо њему постављати ова питања већ ће мо у наредном периоду поднети Тужилаштву и институцијама за испитивање порекла имовине да утврде и у јавност обелодане вредност имовине Милића, порекло новца којим исти купује некретнине, време усељења у одређене објекте, да ли је исти подносио пријаве јер га је Закон дефакто и дејуре обавезивао на то?

И наравно, све то биће јавно презентовано на нашој интернет страници, да не заузимамо простор који користи Милић да се рекламира и показује да је он моћнији од најмоћнијих, да му је битна сопствена реклама а не спровођење закона и безбедност грађана за шта прима позамашну суму новца?

Оно што је сигурно а то је да Веселин обилато злоупотребљава своју функцију и тужака свакога ко се усуди да га јавно пита „господине Милићу да ли су тачни наводи медија о Вашој имовини, Вашим везама са појединим криминалним групама, инвеститорима….“ као што је подносио и подноси разне пријаве против Думановића и Рајевића?

Ваш Нови полицијско синдикални савез!