Tužioče Stefanoviću, tražimo hitno hapšenje ministra Gašića, tužilaca, sudija, načelnika…

       Beograd, 02. Maj 2023.godinePredstavnici Novog policijsko sindikalnog saveza na pisarnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predali su Krivične prijave(KP) protiv ministra Gašića, njegovih najbližih saradnika kao i protiv više sudija i predsednice Upravnog suda  i zatražili njihovo privođenje i hapšenje.

Novi policijsko sindikalni savez podneo je niz krivičnih prijava i to protiv ministra Gašića, šefa kabineta Dejana Bojovića, V.D.pomoćnika ministra Dragane Trajković, bivšeg ministra MUP-a Nebojše Stefanovića kao i protiv predsednice Upravnog suda (US) Radojke Marinković kao i sudija US Olge Petrović, Radmile Simić, Mire Vasiljević, Ljiljane Petrović i Biljane Stojanović.

Protiv navedenih lica inače nosioca javnih funkcija, podnete su KP zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili KD iz člana 152 stav 1. i 2., člana 216, člana 359 stav 1. i člana 387 stav 1. i 2. Krivičnog zakonika.

„Pozivamo Više javno tužilaštvo u Beogradu, budući da se radi o krivičnim delima  koja se gone po službenoj dužnosti, da

  • pokrene krivični postupak,
  • da izda nalog o privođenju lica  navedena u prijavi, da se istima odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke i ponovili delo,
  • da se u krivičnom postupku izvedu svi potrebni dokazi,
  • da se saslušaju svedoci, predstavnici sindikalne organizacije Novi policijsko sindikalni savez i
  • da se okrivljeni kazne po zakonu zbog izvršenja gore navedenih i opisanih dela“-stoji između ostalog u krivičnim prijavama.

U ime sindikata krivičnu prijavu podneo je Zdravko Rajević potpredsednik sindikata i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije u prisustvu Momčila Vidojevića, predsednika sindikata i Ljubiše Dodića, potpredsednika.

U narednom periodu sindikat će podneti niz krivičnih prijava protiv najviših funkcionera u MUP, sudija, tužilaca kao i predstavnika Vlade R Srbije.

Takođe, predstavnici sindikata će preduzeti konkretne mere i radnje kako bi tužilaštvo postupalo po podnetim prijavama i sprovelo postupak u najmanju ruku kao i kada su postupali sa Dumanovićem, Rajevićem i pokojnim inspektorom Jovićem kada su ih bez ikakvog osnova lišavali slobode kao da su najveći kriminalci.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!