SKANDALOZNO: JELENKOVIĆ I RADOVANOVIĆ ORGANIZOVALI LIKVIDACIJU VIDOJEVIĆA? Ili novi serijal „UBISTVO MOGA OCA“?

       Београд, 29.март 2022.године. Представници Новог полицијско синдикалног савеза предали су Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против више лица због постојања основа сумње да су извшили кривично дело Тешко убиство из члана 114.став 2. КЗРС, на штету Момчила Видојевића, председника овог синдиката.

       Наиме, како у пријави стоји, постоје основи сумње да су се лица наведена у пријави, удружила и организовала у циљу ликвидације Видојевића, у то време полицијског службеника МУП-а Р Србије и председника Новог полицијско синдикалног савеза, као би га онемогућили да убудуће у јавност износи податке о криминалним активностима руководства МУП-а Р Србије оформљеног под патронатом Небојше Стефановића, а што је Момчило без страха и чинио, те његовом ликвидацијом дали и пример осталим полицијским службеницима да се придржавају „закона ћутања“.

Пријава је поднета против следећих лица:

 • Александра Вучића,
 • Небојише Стефановића,
 • Дијане Хркаловић,
 • Милосава Миличковића,
 • Биљане Поповић-Ивковић,
 • Владимира Ребића,
 • Славише Матића,
 • Дејана Живаљевића,
 • Миломира Чабаркапе,
 • Александра Чејовића,
 • Милоша Јеленковића,
 • Живка Радовановића,
 • Миљана Стевића и
 • Више НН лица чије утврђење идентитета синдикат тражи да тужилаштво утврди кроз истрагу.

Пријаву је на писарници Вишег суда у Београду поднео потпредседник синдиката и председник одбора за борбу против криминала и корупције Здравко Рајевић.

Комплетну кривичну пријаву можете погледати овде…KP

 

Ништа чудно у тој пријави неби било да се међу главним организаторима ликвидације не појављују полицијски службеници, некада блиски сарадници Момчила Видојевића у Независном полицијском синдикату Србије Милош Јеленковић и Живко Радовановић. Радовановић и Јеленковић су уз помоћ појединаца из безбедносних структура и МУП-а Р Србије просто преотели тај синдикат од Видојевића.

dav

Поставља се једно сасвим логично питање: Каква је та синдикална борба Јеленковића, Живковића и сличних када се на овако бруталан начин обрачунавају са својим колегама и дојучерашњим сарадницима као у случају са Видојевићем? Више је но огигледно да се та њихова синдикална борба своди на борбу за личне интересе јер од преотимања синдиката од Видојевића, Јеленковић се јавно по друштвеним мрежама хвалио са становима у свом власништву а Радовановић по сазнањима овог синдиката, од обичног полицајца са не баш завидном каријером у ПС Раковица доспео је у сам врх МУП-а Р Србије односно у Управу граничне полиције.

О Милошу Јеленковићу као „великом полицајцу“ својевремено је писао лист Таблоид чији текст и злодела Јеленковића можете прочитати на линку овде.

О Радовановићу својевремено је писао недељник Афера,  конкретно о његовим криминалним активностима заједно са кумом му контровезним политичарем Чедом Јовановићем.

dav

Не да никада није наводе у Афери демантовао већ се јавно и хвалио о тим својим делима.

Једно је сигурно да наведени двојац на леђима својих колега-чланова синдиката добро шићаре, богато и раскалашно живе, што се види по фотографијама.

Но, на примеру ове пријаве показаће се рад тужилаштва, судства и осталих истражних органа, конкретно да ли су спремни да максимално професионално спроведу истрагу, приведу лицу правде и казне лица наведена у пријави или ће све остати као и у случају мистериозног нестанка-самоубиства адвоката Цвија, политичара Оливера Ивановића и других а Видојевићу остаје да буде срећан што није, а био је у плану, да буде на најмонструознији начин ликвидиран.

О поднетој пријави и кршењу елементарних људских, радничких и других права, Нови полицијско синдикални савез обавестио је многе домаће и међународне организације, појединце као и Савет Европе а иста је прослеђена и ЕВРОПСКОМ ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ У ЛУКСЕМБУРГУ и заведена је под бројем ПП.007../2022/ЕН.

 

Ваш Нови полицијско синдикални савез!