SKANDALOZNO: JELENKOVIĆ I RADOVANOVIĆ ORGANIZOVALI LIKVIDACIJU VIDOJEVIĆA? Ili novi serijal „UBISTVO MOGA OCA“?

       Beograd, 29.mart 2022.godine. Predstavnici Novog policijsko sindikalnog saveza predali su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv više lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvšili krivično delo Teško ubistvo iz člana 114.stav 2. KZRS, na štetu Momčila Vidojevića, predsednika ovog sindikata.

       Naime, kako u prijavi stoji, postoje osnovi sumnje da su se lica navedena u prijavi, udružila i organizovala u cilju likvidacije Vidojevića, u to vreme policijskog službenika MUP-a R Srbije i predsednika Novog policijsko sindikalnog saveza, kao bi ga onemogućili da ubuduće u javnost iznosi podatke o kriminalnim aktivnostima rukovodstva MUP-a R Srbije oformljenog pod patronatom Nebojše Stefanovića, a što je Momčilo bez straha i činio, te njegovom likvidacijom dali i primer ostalim policijskim službenicima da se pridržavaju „zakona ćutanja“.

Prijava je podneta protiv sledećih lica:

 • Aleksandra Vučića,
 • Nebojiše Stefanovića,
 • Dijane Hrkalović,
 • Milosava Miličkovića,
 • Biljane Popović-Ivković,
 • Vladimira Rebića,
 • Slaviše Matića,
 • Dejana Živaljevića,
 • Milomira Čabarkape,
 • Aleksandra Čejovića,
 • Miloša Jelenkovića,
 • Živka Radovanovića,
 • Miljana Stevića i
 • Više NN lica čije utvrđenje identiteta sindikat traži da tužilaštvo utvrdi kroz istragu.

Prijavu je na pisarnici Višeg suda u Beogradu podneo potpredsednik sindikata i predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravko Rajević.

Kompletnu krivičnu prijavu možete pogledati ovde…KP

 

Ništa čudno u toj prijavi nebi bilo da se među glavnim organizatorima likvidacije ne pojavljuju policijski službenici, nekada bliski saradnici Momčila Vidojevića u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije Miloš Jelenković i Živko Radovanović. Radovanović i Jelenković su uz pomoć pojedinaca iz bezbednosnih struktura i MUP-a R Srbije prosto preoteli taj sindikat od Vidojevića.

dav

Postavlja se jedno sasvim logično pitanje: Kakva je ta sindikalna borba Jelenkovića, Živkovića i sličnih kada se na ovako brutalan način obračunavaju sa svojim kolegama i dojučerašnjim saradnicima kao u slučaju sa Vidojevićem? Više je no ogigledno da se ta njihova sindikalna borba svodi na borbu za lične interese jer od preotimanja sindikata od Vidojevića, Jelenković se javno po društvenim mrežama hvalio sa stanovima u svom vlasništvu a Radovanović po saznanjima ovog sindikata, od običnog policajca sa ne baš zavidnom karijerom u PS Rakovica dospeo je u sam vrh MUP-a R Srbije odnosno u Upravu granične policije.

O Milošu Jelenkoviću kao „velikom policajcu“ svojevremeno je pisao list Tabloid čiji tekst i zlodela Jelenkovića možete pročitati na linku ovde.

O Radovanoviću svojevremeno je pisao nedeljnik Afera,  konkretno o njegovim kriminalnim aktivnostima zajedno sa kumom mu kontroveznim političarem Čedom Jovanovićem.

dav

Ne da nikada nije navode u Aferi demantovao već se javno i hvalio o tim svojim delima.

Jedno je sigurno da navedeni dvojac na leđima svojih kolega-članova sindikata dobro šićare, bogato i raskalašno žive, što se vidi po fotografijama.

No, na primeru ove prijave pokazaće se rad tužilaštva, sudstva i ostalih istražnih organa, konkretno da li su spremni da maksimalno profesionalno sprovedu istragu, privedu licu pravde i kazne lica navedena u prijavi ili će sve ostati kao i u slučaju misterioznog nestanka-samoubistva advokata Cvija, političara Olivera Ivanovića i drugih a Vidojeviću ostaje da bude srećan što nije, a bio je u planu, da bude na najmonstruozniji način likvidiran.

O podnetoj prijavi i kršenju elementarnih ljudskih, radničkih i drugih prava, Novi policijsko sindikalni savez obavestio je mnoge domaće i međunarodne organizacije, pojedince kao i Savet Evrope a ista je prosleđena i EVROPSKOM JAVNOM TUŽILAŠTVU U LUKSEMBURGU i zavedena je pod brojem PP.007../2022/EN.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!