Sindikat zatražio HITNU zaštitu Milovana Brkića?

 Beograd, 10.jul 2023.godine. Novi policijsko sindikalni savez zatražio je od Evropskih i svetskih predsednika i organizacija, da HITNO apeluju na svoje diplomatske predstavnike u Srbiji i svetu i preko predsednika Srbije i Vlade R Srbije izdejstvuju oslobađanje Milovana Brkića iz pritvora sa mogućnošću da se isti brani sa slobode.

Milovan Brkić, zbog javno izgovorene reči koja je od strane pojedinih institucija u Srbiji okarakterisana kao ozbiljna pretnja, već više od 2 meseca provodi u pritvoru u teškim uslovima i veoma lošeg zdravstvenog stanja.

Apel koji je sindikat uputio prenosimo u celini:

APEL ZA POMOĆ

           Dame i gospodo, molimo Vas da uz angažovanje svojih diplomatskih predstavnika u Republici Srbiji, Vlada i predsednika zemalja koje predstavljate, HITNO pomognete i spasete jedan ljudski život a to je život dugogodišnjeg novinara i vlasnika u Srbiji veoma popularnog lista „Tabloid“ koji se bavi borbom protiv kriminala i korupcije Milovana Brkića.

           Milovan Brkić je jedan častan i pošten čovek i novinar, jedan u nizu novinara koji u Srbiji prolazi kroz diktaturu sistema i to samo zbog javno izgovorene reči koja je svakom građaninu Srbije zagarantovana Ustavom i međunarodnim konvencijama za zaštitu ljudskih prava.

           Zbog javno izgovorene kritike upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovim saradnicima, Milovan Brkić već 60 dana izuzetno lošeg zdravstvenog stanja robija u zatvoru znajući pritom i Vučić a i svi građani Srbije da Brkić nema ni fizičkih a ni bilo kakvih drugih mogućnosti ni kapaciteta da ugrozi ni nečiji život a ni Ustavni poredak Republike Srbije.

           Zbog lošeg zdravstvenog stanja, bolestan i iscrpljen, svaki dan boravka u zatvorskoj ćeliji za Brkića može biti poslednji i sa smrtnim ishodom zato Vas molimo i apelujemo da HITNO reagujete i preko diplomatskih i drugih veza izdejstvujete njegovo hitno i neodložno oslobađanje iz zatvora uz mogućnost da mu se nastavi suđenje sa slobode.“

Dopis je u ime sindikalne organizacije Novi policijsko sindikalni savez uputio i potpisao predsednik Momčilo Vidojević koji je i sam žrtva aktuelnog režima na čelu sa Aleksanrdom Vučićem.

Apel je upućen na mnoge adrese u zemlji i svetu a između ostalih upućen je ambasadama Nemačke, Velike Britanije, Engleske, Francuske…UNCHR, OHCHR, Steit departmentu, Savetu Evrope, ILO-međunarodnoj organizaciji rada i mnogim drugima institucijama.

Dopis na engleskom jeziku pogledajte ovde

Dopis na srpskom jeziku pogledajte ovde

 Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!