Serija „RETARDINJO“, epizoda 2: „Sve može samo sa funkciju ne idem…“

Београд, 13. август 2022.године. Одласком са челних позиција у МУП првенствено Небојше Стефановића, Дијане Хркаловић и Биљане Поповић-Ивковић, слабљењем моћи Милосава Миличковића и Ивана Ристића, у синдикалним организацијама које су „преотели“ и истима управљали преко такозваних председника и њихових сарадника, настала је општа пометња и благо речено тотално расуло.

Како су горе поменути или протерани из МУП-а или је потпуно ослабила њихова моћ коју су имали, почеле су или оставке и бежанија или смене безкичмењака и бестидних послушника у синдикатима. Последњи пример  који се десио је смена самопостављеног председника Независног полицијског синдиката Србије Милоша Јелнковића од стране његових до скора најближих сарадника.

Но смена као смена је сасвим природни процес у демократски устројеним организацијама какве су синдикалне организације. Природни и нормалан процес свуда у свету али не и у Србији а посебно у полицији Србије.

Са сменом, сасвим легалном и легитимном, дојучерашњи председник НПСС-а који је узгред речено дошао на то уз обилну помоћ појединих политичких структура како у МУП тако и ван МУП-а, изношењем неистина на рачун оснивача овог синдиката Видојевић Момчила који је дуги низ година покушавао од њега да „направи човека и синдикалца“, па преко манипулације руководством и чланством на терену изношењем низа неистина, Јеленковић Милош од милости са надимком „РЕТАРДИЊО“, на све могуће начине покушава да остане на чело тог синдиката штитећи притом само и само личне интересе а не интересе запослених. Узурпирањем ФБ странице синдиката исти је у видео обраћању брутално извређао полицајце и своје дојучерашње сарадника бестидно им упућујући разне погрдне речи покушавајући манипулисањем оних који га нису дубље упознали  да придобије неку шачицу чланова. Но, више но очигледно је да му то није пошло за руком.

После увреда и претњи, „РЕТАРДИЊО“ прелази на уцене и репресију па одмах по његовој смени злоупотребљава поверење и синдикални печат те доставља НЛБ Комерцијалној банци захтев за блокаду свих рачуна синдиката код те банке. Оваквим потезом оставио је на цедило све чланове којима је неопходна новчана помоћ на пример за лечење како чланова синдиката тако и њихових породица, што синдикална организација и има обавезу да помаже. Овакав скандал није се десио од оснивања ове синдикалне организације.

Овим потезом Јеленковић је коначно показао и доказао да слободно може бестидно да гази по полицајцима и свим запосленима у МУП као и њиховим породицама само да остане на чело организације и задржи привилегије које је сам себи доделио уз помоћ бившег министра Стефановића и његових сарадника.

Блокаду рачуна Независног полицијског синдиката Србије можете проверити на интернет страници Народне банке Србије претрагом или по матичном броју  17747754 или  по пореском броју 105984628.

Линк за претрагу НБС можете отворити кликом овде…

Оно што можемо да поручимо Јеленковићу….Милоше, ако буде иоле правне државе и Закона у Србији, чека те затвор до краја живота. Мораћеш да заборавиш на испијање скупоцених пића, раскошног живота, пушења томпуса…а све са рачуна и леђа чланова синдиката.

 

Ваш Нови полицијско синдикални савез!