Serija „RETARDINJO“, epizoda 2: „Sve može samo sa funkciju ne idem…“

Beograd, 13. avgust 2022.godine. Odlaskom sa čelnih pozicija u MUP prvenstveno Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović i Biljane Popović-Ivković, slabljenjem moći Milosava Miličkovića i Ivana Ristića, u sindikalnim organizacijama koje su „preoteli“ i istima upravljali preko takozvanih predsednika i njihovih saradnika, nastala je opšta pometnja i blago rečeno totalno rasulo.

Kako su gore pomenuti ili proterani iz MUP-a ili je potpuno oslabila njihova moć koju su imali, počele su ili ostavke i bežanija ili smene bezkičmenjaka i bestidnih poslušnika u sindikatima. Poslednji primer  koji se desio je smena samopostavljenog predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloša Jelnkovića od strane njegovih do skora najbližih saradnika.

No smena kao smena je sasvim prirodni proces u demokratski ustrojenim organizacijama kakve su sindikalne organizacije. Prirodni i normalan proces svuda u svetu ali ne i u Srbiji a posebno u policiji Srbije.

Sa smenom, sasvim legalnom i legitimnom, dojučerašnji predsednik NPSS-a koji je uzgred rečeno došao na to uz obilnu pomoć pojedinih političkih struktura kako u MUP tako i van MUP-a, iznošenjem neistina na račun osnivača ovog sindikata Vidojević Momčila koji je dugi niz godina pokušavao od njega da „napravi čoveka i sindikalca“, pa preko manipulacije rukovodstvom i članstvom na terenu iznošenjem niza neistina, Jelenković Miloš od milosti sa nadimkom „RETARDINJO“, na sve moguće načine pokušava da ostane na čelo tog sindikata štiteći pritom samo i samo lične interese a ne interese zaposlenih. Uzurpiranjem FB stranice sindikata isti je u video obraćanju brutalno izvređao policajce i svoje dojučerašnje saradnika bestidno im upućujući razne pogrdne reči pokušavajući manipulisanjem onih koji ga nisu dublje upoznali  da pridobije neku šačicu članova. No, više no očigledno je da mu to nije pošlo za rukom.

Posle uvreda i pretnji, „RETARDINJO“ prelazi na ucene i represiju pa odmah po njegovoj smeni zloupotrebljava poverenje i sindikalni pečat te dostavlja NLB Komercijalnoj banci zahtev za blokadu svih računa sindikata kod te banke. Ovakvim potezom ostavio je na cedilo sve članove kojima je neophodna novčana pomoć na primer za lečenje kako članova sindikata tako i njihovih porodica, što sindikalna organizacija i ima obavezu da pomaže. Ovakav skandal nije se desio od osnivanja ove sindikalne organizacije.

Ovim potezom Jelenković je konačno pokazao i dokazao da slobodno može bestidno da gazi po policajcima i svim zaposlenima u MUP kao i njihovim porodicama samo da ostane na čelo organizacije i zadrži privilegije koje je sam sebi dodelio uz pomoć bivšeg ministra Stefanovića i njegovih saradnika.

Blokadu računa Nezavisnog policijskog sindikata Srbije možete proveriti na internet stranici Narodne banke Srbije pretragom ili po matičnom broju  17747754 ili  po poreskom broju 105984628.

Link za pretragu NBS možete otvoriti klikom ovde…

Ono što možemo da poručimo Jelenkoviću….Miloše, ako bude iole pravne države i Zakona u Srbiji, čeka te zatvor do kraja života. Moraćeš da zaboraviš na ispijanje skupocenih pića, raskošnog života, pušenja tompusa…a sve sa računa i leđa članova sindikata.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!