Saopštenje za javnost -Reakcije na sraman odbačaj prijave Višeg javnog tužilaštva za ubistvo inspektora policije Jovića

Beograd, 22. maj 2022.godine. Povodom (ne)postupanja Višeg javnog tužilaštva po prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza kojoj se pridružio i otac pokojnog inspektora policije Jovića, kojom prilikom je tužilaštvo, sasvim neuobičajeno uz prethodno obaveštenje medija, odbacilo tu prijavu kao neosnovanu a da pritom nije sprovelo osnovne a neophodne istražne radnje, predstavnici sindikata iskoristili su zakonsko pravo i podneli prigovor protiv rešenja o odbačaju koje je doneo postupajući tužilac Lazar Lazović.

Sindikat smatra da postupajući zamenik javnog tužioca Lazar Lazović nije sproveo radnje koje je morao kroz postupak da sprovede kao što su saslužanje oca pokojnog inspektora Jovića, novinare i urednike časopisa koji su objavili da je inspektor Jović ubijen, saslužanje policajaca koji su tvrdili da je Jović ubijen, osoblje bolnice u kojoj je bio smešten i gde je preminuo, načelnika policijske uprave za grad Beograd Veselina Milića, Dijanu Hrkalović, predstavnike sindikata kao podnosioce prijave i niz drugih svedoka.

Takođe, kao veoma bitan propust prilikom postupanja po prijavi, sindikat smatra taj što tužilaštvo nije postupilo po zahtevu oca inspektora Jovića da se izvrži obdukcija tela što smatramo kao najbitniji dokaz da li je smrt nastupila prirodnim putem ili nasilno.

Prigovor je podnet na osnovu člana 51 stav 2 ZKP a u ime sindikata podnet je od strane podpredsednika Zdravka Rajevića.

Prigovor-na-odbacaj-KP

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez