Saopštenje za javnost-Otvoreno pismo ministru policije Bratislavu Gašiću

Saopštenje za javnost 

Otvoreno pismo ministru policije Bratislavu Gašiću

        Beograd, 08. mart 2023.godine. Poštovani gospodine ministre, sobzirom da nemamo drugog načina da Vam lično postavimo pitanja veoma bitna po zaposlene i građane Republike Srbije jer je očigledno da nismo „klimoglavi sindikalci po Vašoj volji“, pitaćemo Vas ovako javno, putem medija i internet portala u isčekivanju iskrenog odgovora.

       Prethodnih dana, pojedini mediji i internet portali, preneli su vest da je grupa policajaca, obavljajući časno i pošteno svoj posao, na graničnom prelazu otkrila da se u automobilu koji je pokušao da pređe državnu granicu nalazi „ozbiljna količina“ radioaktivnog materijala koji emituje visok nivo zračenja. Takođe su preneli da je zbog izlaganja radijaciji devet policajaca i carinika završilo u somborskoj bolnici a potom upućeni na lekarski pregled.

Gospodine ministre, već 4 (četiri) dana koleginice i kolege kao i građani R Srbije neznaju

  • Kako je zdravstveno stanje policajaca,
  • Da li ste obišli te policajce i njihove porodice, ponudili im pomoć u daljem toku lečenja i slično,
  • Šta ste preduzeli ili planirate da preduzmete kako ostali policijski službenici nebi doživeli sudbinu svojih kolega obavljajući časno i pošteno svoje radne zadatke?

Da li svojom očiglednom nebrigom prema zaposlenima u MUP pokazujete da su oni tu za Vas kao i za Vaše partijske kolege u prethodna dva mandata, samo broj te da Vas uopšte nije briga za njihovo zdravlje i porodice koje hrane kao što Vas nije briga za policijske službenike i njihove porodice koji su doživeli progon i torturu od prethodna dva ministra a da pritom Vi u svom mandatu ne poštujete odluke sudskih organa već sa svojim saradnicima sprovodite „DIKTATURU NAD PRAVOM I PRAVDOM“?

Gospodine ministre, mi u sindikatu, zaposleni u policiji i građani Republike Srbije očekuju odgovor od Vas?

 

Novi policijsko sindikalni savez

Predsednik

……………………………….

Momčilo Vidojević

060-6 777 777