Radomir Nerandžić, Dejan Jović, Tamara Kačar…Gašiću da li je sledeći Rajević?

       Београд, 23. aвгуст 2023.године.За Здравка Рајевића, активног капетана МУП-а и потпредседника Новог полицијског синдиката Србије, све индиције управо указују да му се плете мрежа налик оној која је била исплетена сада покојним припадницима МУП-а, Тамари Качар, најбољем ДНК вештаку,  Радомиру Неранџићу, начелнику унутрашње контроле, Дејану Јовићу, врхунском оперативцу…

Школовани смо да за сумњиве ситуације градимо криминалистичке верзије догађаја па ћемо народу Србије, овом приликом , презентовати наше виђење актуелног дешавања.

Дакле, модус операнди је следећи организоване криминалне групе која перфидно егзистира унутар МУП-а Србије био би овакав отприлике: таргетирање појединца, изолација од колектива, измишљање разлога, циљани преглед, одузимање статуса ОСЛ, одузимање оружја, одузимање легитимације, премештај на ниже радно место, неутрализација и то све по кратком поступку.

Тамара Качар је својевремено експресно, јер је одбила да тачно одређено вештачење спроведе мимо закона већ је одрадила како јој савест и закон налаже, упућена на ванредни преглед код психолога, где је исти проценио да није способна за рад на истом радном месту, услед чега је премештена у Сектор за ванредне ситуације у одељење за процену ризика. У исто ово одељење на сличан начин спакован је својевремено и Неранџић Радомир, начелник сектора унутрашње контроле који је одбио да пише кривичну пријаву против жандарма који су применили овлашћења дефинисана Законом о полицији према Андреју Вучићу и припадницима „Кобри“ који су били уз њега.

И шта би са њима?

Па Тамара Качар је ничим изазвана, као сама скочила са терасе свога стана, са седмог спрата зграде и оставила је иза себе малолетно дете, а да при том није показивала знаке суицида према ниједној особи са којом је била у контакту.

Неранџић Радмир се ничим изазван, као сам убио у недођији у Раковици непосредно пред пензију. Имао је решење и за стан од МУП-а које му је укинуту пре него ли је његов мртвачки сандук спуштен у земљу.

А шта су то лепо господа „стручњаци“ припремилу за Здравка Рајевића?

Па ево. Јуче 23.08.2023 године у времену око 15,31 часова, Рајевић Здравко бива позван од стране његовог руководиоца, који је постављен тек пре пар дана. У канцеларији је био присутан још један полицијски службеник највероватније да послужи као сведок разговора. Ту је Рајевић упитан да ли је сагласан да иде на циљани преглед код психолога? Савршено је познато да се позив фирме, то јест послодавца на здравствени  преглед не одбија и Рајевић је наравно прихватио позив. Тако да ту нема ништа спорно.

Међутим, спорно је то што је пре неколико месеци Рајевић већ био на систематском прегледу на ком је утврђено да је исти и те како способан за рад на свом радном месту.

Спорно је то што је Рајевићу пре пар дана стигло ново решење за исто радно место које је потписао лично Веселин Милић начелник ПУ за град Београд у ком се неспорно констатује да Рајевић Здравко испуњава све потребне услове за рад на радном месту на ком је распоређен.

Спорно је то што се Рајевић Здравко преко двадесет година прегледа у центру за здравствену заштиту МУП-а и што никад није имао никакав критични проблем по било ком питању, посебно у погледу на који циљају његови претпостављени.

Спорно је то што је својевремено, управо Дијана Хркаловић била члан управног одбора Завода  за Здравствену заштиту запослених у МУП-у, који је вршио процену ризика, а њени кадрови су и даље кључни широм МУП-а, а поготово у ПУ за град Београд?!

Спорно је то што је управо Дијана Хркаловић доктор психологије, а Рајевића шаљу управо код психолога?!

Спорно је то што је Братислав Гашић јавно у Народној скупштини, читајући поруке са мобилног телефона како би дао реплику Мариники Тепић, рекао да је Рајевић Здравко избачен из полиције, а он ипак ради сасвим нормално бар засада?!

Спорно је то што је Здравко Рајевић у судском спору са Веселином Милићем по приватној тужби, а истовремено му се покрећу два дисциплинска поступка на основу Закључка који је лично потписао управо Веселин Милић?

Спорно је то што Здравко Рајевић већ годину дана трпи шиканирање и што нема елементарне услове за рад.

Спорно је то што у тужилаштву постоји кривична пријава за злостављање и мучење Здравка Рајевића, и да је као активна радња чињења кривичног дела управо фингирани дисциплински поступак, и иако тужилаштво још увек није ништа решило по том предмету, Рајевићу заказују рочиште за спорне дисциплинске поступке? Зар тужилаштво не би требало да стопира тај поступак док не оспита све учеснике и околности истог?

Па има ли ту народе и правна елито Србије: трговине утицаја, сукоба интереса, злоупотребе положаја, злостављања и мучења, прогањања..?

То су питања на које би тужилаштво Србије требало спровести акцију и дати одговор, али не било какав, паушалан, какав су нам увек до сада и давали у шкакљивом предметима, већ тачан јасан прецизан и концизан, заснован на провереним чињеницама.

Да ли господо, стварно мислите да је и Здравко Рајевић ловина за одстрел? Да ли господо, стварно мислите да ћете успети да некажњено завијете његову породицу у црно? Криминална екипо?

За нас сте отворена књига, и читамо вас као буквар. Ваши потези су предвидљиви, јер злочинац који је у серији вршења кривичних дела увек користи исту тактику и методику.

Нек је вечна слава и хвала трагично настрадалим Тамари Качар, Неранџић Радомиру, Јовић Дејану и ко зна још којим колегама чија имена и случајеви нису успела да добију на пажњи јавности.

Даће Бог да се разоткрије потпуна истина о вашим страдањима, и да коначно нађете вечни мир.

Поручујемо нашем Рајевићу, СВИ СМО УЗ ТЕБЕ И СА ТОБОМ,  ДОЋИ ЋЕ МО ЗА ТЕБЕ И ТВОЈУ ПОРОДИЦУ ГДЕ ГОД И КАД ГОД ТРЕБА а министру Гашићу и начелнику Веселину Милићу, СТИДИТЕ СЕ ШТА РАДИТЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ПРОГАЊАЈУЋИ ЧАСНЕ И ПОШТЕНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ! СРАМ ВАС БИЛО…

Главни одбор  Новог полицијско синдикалног савеза.