Predsednik sindikata Momčilo Vidojević dobio ozbiljne pretnje od lica „iz službe“!

       Beograd, 05. Jun 2023.godine. U toku jučerašnjeg dana, od strane lica „iz službe“, kako se već predstavljaju, predsednik sindikata Momčilo Vidojević dobio je ozbiljne pretnje. Njemu je prvo putem društvene mreže Facebook uputio  uvrede i pretnje izvesni Mojsilović Miroslav a potom putem FB mesendžera izvesni Saša Mitrović.

U toku jučerašnjeg dana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je javni poziv građanima da se jave i da će iste da počne da prima na razgovor kako bi zajednički rešili probleme koje imaju. Na taj poziv,  čvrsto verujući da je iskren, odazvao se predsednik sindikata Momčilo Vidojević uputivši sasvim uredan zahtev za prijem koji je javno podelio sa njegovim pratiocima putem društvenih mreža.

No, isčekujući poziv za prijem, ni Vidojević a ni građani Srbije nisu očekivali da će taj poziv da bude razlog da dobije niz uvreda a potom i ozbiljne pretnje i to od, kako se već predstavljaju lica iz „službe“.

Po javnom objavljivanju dopisa Vidojeviću je prvo izvesni Mojsilović Miroslav uputio niz uvreda koje su potom prešle u pretnju i to oročene mesecom avgustom uz komentar da će „Momčila u avgustu srozati do dna…“.

Kada je izvesni Mojsilović prestao sa pretnjama i uvredama, izvesni Saša Mitrović uputio je  Vidojeviću niz uvreda a potom i ozbiljne pretnje uz „Prijateljski savet da ne spominje predsednika“. Naime, kada ga je Vidojević upitao „Molim te zašto me vređaš“ na šta je isti uputio pretnju „Ja ti rekoh drži volan i ne piši mnogo protiv predsednika loše,,,toliko“. Na ponovno pitanje Vidojevića „A kaži ti meni šta sam ti dužan da me vređaš? Da li slučajno ja vređam tebe pa mi uzvraćaš“ na šta je Mitrović uzvratio još većim pretnjama „Služba je služba lepo ti kažem ne vređaj predsednika to nije pretnja to je savet što misliš drži za sebe ne objavljuj javno i prestani da pišeš jer nezbaš s kim se dopisuješ…vozi kamion i uživaj“ da bi sve završio pretećom rešenicom „majstore prekidaj paljbu“. Više je no očigledno da je dotični lice iz bezbednosnih struktura što je i napomenuo u pretnjama.

No, na društvenim mrežama ima raznih komentara ali komentari koji u sebi nose uvrede i ozbiljne pretnje osoba koji su ili direktno u bezbednosnim strukturama ili su povezani sa licima iz tog sektora, povlače za sobom hitnu reakciju nadležnih institucija, prvenstveno tužilaštva u policije.

Kako se Mitrović već predstavio kao lice iz „službe“, komentari i pretnje izvesnog Mojsilović Miroslava u toliko su ozbiljni i opasni ako se setimo da je Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, što se može dovesti u ozbiljnu vezu sa izvesnim Miroslavom te se pretnje mogu i moraju shvatiti kao veoma ozbiljne i opasne.

U svakom slučaju, već sutra, Novi policijsko sindikalni savez uputiće Višem javnom tužilaštvu-odeljenju za visokotehnološki kriminal dopis-krivičnu prijavu u kome će zatražiti da tužilaštvo odmah formira predmet, izda nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja, pronađe spomenuta lica i u skladu sa Zakonom privede pravdi i procesuira.

Podsećamo Vas da je Vidojević već bio na spisku za likvidaciju 2017.godine koji je pravila Dijana Hrkalović, o čemu je javno u medijima krajem 2021. i tokom 2022.godine govorio major policije  Aleksandar Ljubičić. O spisku target lica govorio je prilikom gostovanja na TV Objektiv, Pink i Hapy a pisao dnevni list Danas u tekstu pod naslovom  „Ko su bili „targeti“ Dijane Hrkalović“ od dana 01.07.2022.godine.

Tužilaštvo ne samo da nije profesionalno odradilo po krivičnoj prijavi koju su tada podneli predstavnici sindikata već je u najmanju ruku sramotno postupajući zamenik tužioca Lazar Lazović u obrazloženju odbačaja prijave Vidojevića nazvao „nervno poremećenom osobom“

Ovaj put sindikat će po dostavljenom obaveštenju tužilaštvu i policiji, uputiti dopis kojim će upoznati svetsku javnost, ambasade i Savet Evrope i tražiti hitnu i neodložnu zaštitu za Vidojevića a imajući u vidu da duboko politizovane bezbednosne strukture Srbije ne da ne žele da mu pruže zaštitu već mu upućuju ozbiljne pretnje i pokušavaju da ga montiranim procesima liše slobode kao što je bio slučaj 09.maja u Beogradskoj opštini Batajnica kada su na zverski način čak 8 pripadnika SBPOK-a pretresali vozilo kojim je upravljao Vidojević vršeći pritom pretnje i snimanja privatnim mobilnim telefonima optužujući ga rečima „daj da skratimo, kaži nam odmah gde su ti predmeti krivičnog dela“.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!