Posle javnog etiketiranja od strane Gašića Rajeviću pokrenut disciplinski postupak i preti mu proterivanje iz policije?

       Београд, 19 август  2023.године. После јавног прозивања и етикетирања у Скупштини Србије потпредседника синдиката Здравка Рајевића  од стране високопозиционираног члана СНС-а министра полиције Братислава Гашића због свог критичког става према криминалу и корупцији у Србији и то у својству представника синдиката против Рајевића је покренут дисциплински поступак и заказана усмена расправа.

Како је претходна расправа по дисциплинској пријави против Рајевића заказана противзаконито само неколико дана пред заказано одржавање расправе, дисциплински старешина више но очигледно са великом жељом да се додвори како начелнику Веселину Милићу тако и министру Гашићу заказује следећу за 29. и 30.08.2023.године.

Имајући у виду да је Рајевић члан Главног одбора синдиката, потпредседник и председник Одбора за борбу против криминала и корупције, да је изузетно популаран међу грађане Србије те да се на дане одржавања поступка очекује огроман број грађана и да је огромно интересовање јавности синдикат је полицијској управи за град Београд упутио допис са зехтевом да обезбеде адекватне просторно-техничке услове за одржавање расправе.

Допис који је синдикат упутио преносимо у целини:

       Предмет број: ДС.116-1/96 од дана 27.07.2023.године

       Поштована, по предмету број ДС.116-1/96 од дана 27.07.2023.године за дан 30.08.2023.године са почетком у 13,00 часова заказали сте усмену расправу по поднетом захтеву за покретање дисциплинског поступка потпредседнику синдиката и председнику Одбора за борбу против криминала и корупције Здравку Рајевићу па имајући у виду да је исти представник синдикалне организације и да је у свом раду и деловању искључиво заступао интересе и представљао синдикалну организацију обавештавамо Вас да ће синдикат узети активно учешће у поступку и да је велика заинтересованост јавности односно грађана и медија како из земље тако и из иностранства неопходно је да обезбедите следеће просторно-техничке услове и то:

  • Салу која може да прими већи број грађана, очекујемо између 3-5.000,
  • Адекватне услове за присуство већег броја адвоката како из земље тако и из иностранства,
  • Да обезбедите преводиоце за Енглески, Француски, Немачки и Руски језик јер имамо најаву доласка адвоката из УСА, Аустралије, Енглеске, Француске, Немачке и Руске федерације,
  • Коришћење WiFi интернет везе са што већом брзином због директног преноса,
  • Аудио и видео снимање наведеног поступка.

Уколико не обезбедите тражене материјално-техничке услове сматраћемо да нема услова за одржавање усмене расправе, да вршите директну и намерну опструкцију пружања адекватне заштите за члана Главног одбора, потпредседника и председника Одбора за борбу против криминала и корупције Здравка Рајевића као и да ометате рад синдиката и тиме чините кривично дело из члана 152. Кривичног законика Р Србије.

Напомињемо да је против руководног врха ПУ за град Београд већ поднета кривична пријава у предмету кривичног дела злостављање и мучење и да дисциплински поступци не могу да се воде све док тужилаштво не донесе одлуку по поднетим пријавама и да је покретање дисциплинског поступка фингирани предмет са коначним циљем да Рајевић буде протеран из полиције.

Но, министар Гашић заједно са својим начелником Веселином Милићем биће сав срећан што ће полицију и грађане Републике Србије оставити без још једног часног и поштеног полицајца и врхунског оперативца чије ће место брже-боље сигурно заменити неким политичким полтроном и послушником који ће радити у интересу политичара а не грађана.

На линку можете послушати од 3 минута како министар полиције Гашић неистинама етикетира Рајевића речима „…Здравка Рајевића, осуђеног и дисциплински спроведеног поступка због напуштања службе…“ и самим тим „нацртао мету на чело“ и одредио за „одстрел“ још једног професионалца који поносно носи полицијску значку коју никада није упрљао.

 

Ваш Нови полицијско синдикални савез!