Posle javnog etiketiranja od strane Gašića Rajeviću pokrenut disciplinski postupak i preti mu proterivanje iz policije?

       Beograd, 19 avgust  2023.godine. Posle javnog prozivanja i etiketiranja u Skupštini Srbije potpredsednika sindikata Zdravka Rajevića  od strane visokopozicioniranog člana SNS-a ministra policije Bratislava Gašića zbog svog kritičkog stava prema kriminalu i korupciji u Srbiji i to u svojstvu predstavnika sindikata protiv Rajevića je pokrenut disciplinski postupak i zakazana usmena rasprava.

Kako je prethodna rasprava po disciplinskoj prijavi protiv Rajevića zakazana protivzakonito samo nekoliko dana pred zakazano održavanje rasprave, disciplinski starešina više no očigledno sa velikom željom da se dodvori kako načelniku Veselinu Miliću tako i ministru Gašiću zakazuje sledeću za 29. i 30.08.2023.godine.

Imajući u vidu da je Rajević član Glavnog odbora sindikata, potpredsednik i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije, da je izuzetno popularan među građane Srbije te da se na dane održavanja postupka očekuje ogroman broj građana i da je ogromno interesovanje javnosti sindikat je policijskoj upravi za grad Beograd uputio dopis sa zehtevom da obezbede adekvatne prostorno-tehničke uslove za održavanje rasprave.

Dopis koji je sindikat uputio prenosimo u celini:

       Predmet broj: DS.116-1/96 od dana 27.07.2023.godine

       Poštovana, po predmetu broj DS.116-1/96 od dana 27.07.2023.godine za dan 30.08.2023.godine sa početkom u 13,00 časova zakazali ste usmenu raspravu po podnetom zahtevu za pokretanje disciplinskog postupka potpredsedniku sindikata i predsedniku Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravku Rajeviću pa imajući u vidu da je isti predstavnik sindikalne organizacije i da je u svom radu i delovanju isključivo zastupao interese i predstavljao sindikalnu organizaciju obaveštavamo Vas da će sindikat uzeti aktivno učešće u postupku i da je velika zainteresovanost javnosti odnosno građana i medija kako iz zemlje tako i iz inostranstva neophodno je da obezbedite sledeće prostorno-tehničke uslove i to:

  • Salu koja može da primi veći broj građana, očekujemo između 3-5.000,
  • Adekvatne uslove za prisustvo većeg broja advokata kako iz zemlje tako i iz inostranstva,
  • Da obezbedite prevodioce za Engleski, Francuski, Nemački i Ruski jezik jer imamo najavu dolaska advokata iz USA, Australije, Engleske, Francuske, Nemačke i Ruske federacije,
  • Korišćenje WiFi internet veze sa što većom brzinom zbog direktnog prenosa,
  • Audio i video snimanje navedenog postupka.

Ukoliko ne obezbedite tražene materijalno-tehničke uslove smatraćemo da nema uslova za održavanje usmene rasprave, da vršite direktnu i namernu opstrukciju pružanja adekvatne zaštite za člana Glavnog odbora, potpredsednika i predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravka Rajevića kao i da ometate rad sindikata i time činite krivično delo iz člana 152. Krivičnog zakonika R Srbije.

Napominjemo da je protiv rukovodnog vrha PU za grad Beograd već podneta krivična prijava u predmetu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i da disciplinski postupci ne mogu da se vode sve dok tužilaštvo ne donese odluku po podnetim prijavama i da je pokretanje disciplinskog postupka fingirani predmet sa konačnim ciljem da Rajević bude proteran iz policije.

No, ministar Gašić zajedno sa svojim načelnikom Veselinom Milićem biće sav srećan što će policiju i građane Republike Srbije ostaviti bez još jednog časnog i poštenog policajca i vrhunskog operativca čije će mesto brže-bolje sigurno zameniti nekim političkim poltronom i poslušnikom koji će raditi u interesu političara a ne građana.

Na linku možete poslušati od 3 minuta kako ministar policije Gašić neistinama etiketira Rajevića rečima „…Zdravka Rajevića, osuđenog i disciplinski sprovedenog postupka zbog napuštanja službe…“ i samim tim „nacrtao metu na čelo“ i odredio za „odstrel“ još jednog profesionalca koji ponosno nosi policijsku značku koju nikada nije uprljao.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!