Ponosni BOT Gašić i Veselin Milić pripremaju proterivanje Rajevića iz policije

             Београд, 24. Јул 2023.године. После јавног таргетирања Здравка Рајевића од стране министра полиције Братислава Гашића у Скупштини Србије пред народним посланицима и грађанима Србије а због свог рада и деловања као потпредседника синдиката, против Рајевића,  по налогу Веселина Милића експресно се покрећу 2 дисциплинска поступка.

               Само неколико дана после јавног таргетирања и прозивања вођа овог синдиката са посебним акцентом на Рајевића од стране министра полиције Братислава Гашића, против потпредседника синдиката и председника Одбора за борбу против криминала и корупције Здравка Рајевића, представници полицијске управе за град Београд на чијем је челу помоћник директора и начелник Веселин Милић, покрећу два дисциплинска поступка. Први због иступања у јавност као представник синдиката а други из разлога јер је Рајевић писаним путем затражио од полицијске управе, дирекције полиције и кабинета министра нормалне услове за рад и функционисање полицијских службеника и службе у целини а све у корист грађана.

Дисциплински поступак му се покреће без јасних објашњења и стандардно спроведене процедуре као и начин експресног позивања не поштујући законом предвиђен рок од 8 дана за уручење позива као и не поштујући то што се Рајевић налази на унапред планираном годишњем одмору.

Овакав начин спровођења дисциплинског поступка има само за један циљ а то је протеривање из полиције још једног часног и поштеног полицајца уз кршење Устава и закона Републике Србије. Очигледно да министар полиције Гашић уместо да поднесе оставку и јавно се извине грађанима и запосленима у МУП он спроводи најсрамније речи изречене за Скупштинском говорницом пред грађанима Србије и посланицима а то је да „овај синдикат воде 6 бивших припадника полиције који су протерани из МУП-а“. Један од тих припадника полиције који ће бити протеран по Гашићевом диктату је један частан и поштен полицајац, капетан полиције Здравко Рајевић.

Здравко Рајевић је испред синдиката изабран за председника Одбора за борбу против криминала и корупције и са те позиције поднео је неколико десетина кривичних пријава против многих у врху државе, судија, тужилаца и неке од 7 поднетих кривичних пријава против министра Братислава Гашића.

              Подсећања ради на сличан начин, диктатуром над правом и правдом,  из полиције је истеран и председник овог синдиката Момчило Видојевић кога Гашић не враћа на посао упркос томе што је Управни суд а претходно и Дисциплинска комисија МУП-а у више наврата укидала срамно решење о раскиду радног односа Видојевићу.

                                    Ваш Нови полицијско синдикални савез!!!