Ponosni BOT Gašić i Veselin Milić pripremaju proterivanje Rajevića iz policije

             Beograd, 24. Jul 2023.godine. Posle javnog targetiranja Zdravka Rajevića od strane ministra policije Bratislava Gašića u Skupštini Srbije pred narodnim poslanicima i građanima Srbije a zbog svog rada i delovanja kao potpredsednika sindikata, protiv Rajevića,  po nalogu Veselina Milića ekspresno se pokreću 2 disciplinska postupka.

               Samo nekoliko dana posle javnog targetiranja i prozivanja vođa ovog sindikata sa posebnim akcentom na Rajevića od strane ministra policije Bratislava Gašića, protiv potpredsednika sindikata i predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravka Rajevića, predstavnici policijske uprave za grad Beograd na čijem je čelu pomoćnik direktora i načelnik Veselin Milić, pokreću dva disciplinska postupka. Prvi zbog istupanja u javnost kao predstavnik sindikata a drugi iz razloga jer je Rajević pisanim putem zatražio od policijske uprave, direkcije policije i kabineta ministra normalne uslove za rad i funkcionisanje policijskih službenika i službe u celini a sve u korist građana.

Disciplinski postupak mu se pokreće bez jasnih objašnjenja i standardno sprovedene procedure kao i način ekspresnog pozivanja ne poštujući zakonom predviđen rok od 8 dana za uručenje poziva kao i ne poštujući to što se Rajević nalazi na unapred planiranom godišnjem odmoru.

Ovakav način sprovođenja disciplinskog postupka ima samo za jedan cilj a to je proterivanje iz policije još jednog časnog i poštenog policajca uz kršenje Ustava i zakona Republike Srbije. Očigledno da ministar policije Gašić umesto da podnese ostavku i javno se izvine građanima i zaposlenima u MUP on sprovodi najsramnije reči izrečene za Skupštinskom govornicom pred građanima Srbije i poslanicima a to je da „ovaj sindikat vode 6 bivših pripadnika policije koji su proterani iz MUP-a“. Jedan od tih pripadnika policije koji će biti proteran po Gašićevom diktatu je jedan častan i pošten policajac, kapetan policije Zdravko Rajević.

Zdravko Rajević je ispred sindikata izabran za predsednika Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije i sa te pozicije podneo je nekoliko desetina krivičnih prijava protiv mnogih u vrhu države, sudija, tužilaca i neke od 7 podnetih krivičnih prijava protiv ministra Bratislava Gašića.

              Podsećanja radi na sličan način, diktaturom nad pravom i pravdom,  iz policije je isteran i predsednik ovog sindikata Momčilo Vidojević koga Gašić ne vraća na posao uprkos tome što je Upravni sud a prethodno i Disciplinska komisija MUP-a u više navrata ukidala sramno rešenje o raskidu radnog odnosa Vidojeviću.

                                    Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!