Pojačava se pritisak na sindikalne aktiviste. Već pristižu i otvorene pretnje. Protiv ministra Gašića podneta krivična prijava

       Beograd, 13.april 2023.godine. Posle niza podnetih krivičnih prijava, otvaranja i iznošenja u javnost mnogih afera, predstavnici Novog policijsko sindikalnog saveza doživljavaju sve veći i veći pritisak.

       Posle jedne od najvećih afera a to je slučaj „Lambordžini“ u kome je akter ni manje ni više no kumić od predsednika Vučića, predstavnici sindikata doživljavaju ogroman pritisak i čak otvorene pretnje da će ih napasti na život ili telo i da će naneti ozbiljne povrede opasne po život. Te pretnje upućene su potpredsedniku Ljubiši Dodiću i ostalim „sindikalcima“.

Posle montiranih krivičnih prijava i disciplinskog postupka protiv Rajevića te progon i šikaniranje potpredsednika Dumanovića i predsednika Vidojevića, sada je na red došao još jedan aktivista sindikata, častan i pošten čovek, bivši policajac Ljubiša Dodić.

Naime, Dodiću su posle objave na FB profilu sindikata upućene ozbiljne pretnje od strane lica sa profila pod imenom Shema Baćinac pozivajući se pritom lično na ministra Gašića.

Zbog toga je Novi policijsko sindikalni savez, sa ciljem da zaštiti svog člana rukovodstva, Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal podneo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno niz KD-a.

Krivična prijava je podneta protiv izvesnog Sheme Baćinca, ministra Bratislava Gašića i jednog ili više NN lica zbog „postojanja osnova sumnje da su navedena lica, znajući da postupaju protivpravno i znajući posledice nezakonitog postupanja izvršili krivična dela iz člana 138 stav 2. člana 216 stav 1. i člana 359 stav 1.  Krivičnog zakonika („Sl. glasnik RS“, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013 i 108/2014) – UGROŽAVANJE SIGURNOSTI, ZLOUPOTREBA POVERENJA i  ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Sindikat je u prijavi između ostalog od tužilaštva zatražio,

  • da se navedena lica pronadju,
  • da se liše slobode i
  • da se istima odredi zadržavanje-pritvor kako isti ne bi uticali na svedoke i ponovili delo.

       Više je no očigledno da u Srbiji svako ima ozbiljan zadatak da po svaku cenu sakrije kriminal. Posle pretnji koje je Sima Spasić javno uputio novinaru Ivanu Ivanoviću, ministar policije Bratislav Gašić, posle raznih pritisaka na sindikalce od kojih čak ne preza ni nezakonitim raskidom radnog odnosa, sada ide korak dalje pa preko nekih njegovih očigledno opasnih likova „preti sindikalcima da ih nabije na držalice od lopate ili budaka“?

       Ipak lepo od Bate Santosa, bar nam je ostavio izbor…

Gašiću, mi se za neše živote ne bojimo jer ih nemamo-Vi i Vama slični ste nam ih uzurpirali.

 Vaš Novi policijsko sindiklani savez!