PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BIVŠIH I SADAŠNJIH VISOKIH FUNKCIONERA POLICIJE ZBOG SUMNJIVE SMRTI TAMARE KAČAR?

       Beograd, 15. april 2022.godine. Novi policijsko sindikalni savez, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo je još jednu krivičnu prijavu. Ovaj put zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno KD iz člana 138.A, stav 3.  KZRS u sticaju sa krivičnim delom iz člana 119.stav 5 KZRS.

Danas je Novi policijsko sindikalni savez podneo  krivičnu prijavu protiv više bivših i sadašnjih visokih funkcionera MUP-a R Srbije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo POMAGANJE iz člana 138.A, stav 3. KZRS u sticaju sa krivičnim delom NAVOĐENJE NA SAMOUBISTVO I POMAGANJE U SAMOUBISTVU iz člana 119.stav 5 KZRS  a na štetu TAMARE KAČAR.

Po navodima sindikata, postoje osnovi sumnje da se Tamara Kačar ubila skokom sa terase stana koji se nalazi na Voždovcu, na šestom spratu, a usled ogromnog psihičkog pritiska koji su joj pripadnici organizovane kriminalne grupe nanosili počev od 2019.godine jer ista nije htela da poklekne njihovim pritiscima da svoj posao DNK veštaka, a posebno u pogledu slučaja „Durmitor“, radi po njihovom diktatu, već se odlučila da u svome poslu ostane dosledna i istrajna, u pogledu lične savesti, zakonitosti i profesionalnosti.

Tamara Kačar je bila  pripadnik MUP-a R Srbije, najbolji  radnik Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, na poslovima DNK analiza a bila je proganjana od rukovodstva MUP-a zbog veštačenja DNK tragova  u slučaju „Durmitor“ od 2017 godine.

Krivičnu prijavu u ime Novog policijsko sindikalnog saveza podneo je potpredsednik saveza i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravko Rajević.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!