Osuđujemo pretnje upućene Ivanu Ivanoviću od strane Sime Spasića

       Beograd, 12. april 2023.godine. Novi policijsko sindikalni savez oštro je osudio pretnje koje je “ljubimac vlasti” Simo Spasić, prethodnih dana uputio novinaru Ivanu Ivanoviću upućujući pritom najstrašnije i najbezobraznije uvrede na račun njegove porodice a posebno dece.

       Saopštenje za javnost koje je uputio sindikat prenosimo u celini.

       „Javnost je ogorčena pretnjama koje je pre samo nekoliko dana uputio Simo Spasić novinaru Ivanu Ivanoviću a još više je u čudu zašto na tako ozbiljne pretnje upućene od strane visestrukog povratnika i nasilnika tužilaštvo i policija ne reaguje i istoga procesuira imajući u vidu da je novinar Dejan Zlatanović zbog javno izrečene kritike završio u višednevnom pritvoru. 

Novi policijsko sindikalni savez oštro osuđuje pretnje koje je Spasić uputio novinaru Ivanu Ivanoviću pogotovu imajući u vidu da su pretnje i najvulgarnije reči upućene njegovoj deci i pozivamo Ivanovića da se javi predstavnicima ovog sindikata kako bi uz njegovu saglasnost podneli adekvatne krivične prijave zbog očigledno postojanja osnova sumnje da u pretnjama Spasića postoje ozbiljni elementi krivičnog dela.

Ne možemo a da ne primetimo da ovako ozbiljne pretnje koje se upućuju na adrese novinara i predstavnika medija koji pokušavaju slobodnim radom i izveštavanjem da realno upoznaju javnost sa svim događajima u državi, postaju svakodnevnica u Srbiji. Takođe, više je no očigledno da ovakve pretnje novinarima postaju završni čin u drami prethodno pripremljenoj i režiranoj od najviših predstavnika vlasti odnosno od predsednika Vučića i premijerke Brnabić.

Pozivamo predsednika Vučića, premijerku Brnabić i njihove političke saradnike da prestanu da javno targetiraju novinare i predstavnike nevladinih udruženja a nadležne institucije, prvenstveno tužilaštvo i policiju, da oštro reaguju i procesuiraju vinovnike pretnji“- stoji u saopštenju ovog sindikata.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!