Organizatorima protesta Srbija protiv nasilja

       Београд, 13. Јун 2023.године. Свакодневно грађани, како лично тако и преко друштвених мрежа, упућују питања представницима Новог полицијско синдикалног савеза зашто на протестима „Србија против насиља“ нема да се обрати нико од представника овог синдиката  учесницима протеста и грађанима Србије, као једине синдикалне или било које друге организације која се бави борбом против криминала и корупције, Због тога је синдикат  упутио отворено писмо организаторима протеста у коме је тражено да грађанима дају одговор на та питања.

 Допис који су упутили представници синдиката преносимо у целини.

Организаторима протеста Србија против насиља

       Поштовани,

Пре свега желимо да вам честитамо на исказаној храбрости и жељи да уз симболично ,,Србија против насиља’’ кажете коначно СТОП кршењу елементарних људских права, СТОП криминалу и корупцији и наравно јасно, ДОСТА је онима који спроводе отворену диктатуру над правом и правдом.

Свесни ваших професионалних и људских вредности,  задивљени вашом интелигенцијом и уз дубоко поштовање за део себе који дајете за бољу будућност Србије, не желећи да вам упућујемо критике, циљ нам је да вам овом приликом предочимо да у својим захтевима, не да треба , већ да просто морате да уврстите највеће зло данашње Србије а то зло се зове криминал и корупција.

То зло односи људске животе, прљав новац је обично заливен крвљу невиних а такав новац у рукама политичара иза себе оставља крвав траг и невине лешеве.

Врхунац свега је да нам деца постадоше жртве.

Господо, то је највећа бол која може да задеси једно остварено људско биће.

Свесни чињенице да је међу вама „крем“ интелигенције у различитим професијама очигледно да вам недостају искрени, храбри, и прави професионалци из безбедоносног сектора. Као разлог тога чврсто смо убеђени да мислите да у оваквој политизацији безбедоносног сектора као и тужилаштва и судства нема таквих?

Да, потпуно сте у праву много је опасна борба против криминала и корупције у безбедоносном сектору, ми то знамо из искуства јер наш рад није класичан синдикални рад већ првенствено борба против криминала и корупције на највишем државном нивоу.

       Ваши захтеви су потпуно оправдани, пружамо вам потпуну подршку у испуњењу истих али грађани Србије желе да знају шта ће бити ,,дан после’’ односно да ли ће Вучић, Гашић и остали руку под руку са Звонком Веселиновићем, Николом Петровићем и сличнима са препуним торабма тог новца отићи негде да уживају или ће неко повести адекватну и квалитетну истрагу о несразмерном богаћењу истих, која ће опет даље евентуално за исход имати и одговарајуће санкције?

Господо, народ Србије не интересују само формалне промене већ желе да коначно те промене прате не само промена политичких партија или појединаца већ процесуирање свих оних који су се огрешили о закон.

Врхунски професионалци, представници Новог полицијског синдикалног савеза стоје  вам на располагању да у сарадњи са бар два тужиоца оформимо одбор који ће деловати након насталих промена независно од политичара и било ког другог појединца, искључиво у складу са важећом законском регулативома а у интересу  грађана Србије.

Грађани Србије нам свакодневно у огромном броју постављају питања зашто никога од нас нема да се обратимо учесницима протеста и грађанима Србије?

Морамо коначно грађанима дати одговор на питање а одговор знате ви.

П р е д с е д н и к 

——————————

МОМЧИЛО ВИДОЈЕВИЋ