NSP: „Ministre, da li dobro klečimo“?

Saopštenje za javnost povodom iznetih neistina Nezavisnog sindikata policije-NSP na štetu Novog policijsko sindikalnog saveza u trenucima kada pod ogromnim pritiskom i diktaturom, ne žaleći svoje živote, vodimo borbu za pravo i pradvu.

NSP: „Ministre, da li dobro klečimo“?

       Beograd, 10. mart 2023.godine. Predstavnici Nezavisnog sindikata policije-NSP dočekali su ministra Gašića u njegovom omiljenom položaju-klečeći.

Tako i samo tako, nikako drugačije ne može se okarakterisati jučerašnje saopštenje za javnost dela NSP-a čiji su pojedinci besramno i bestidno, najvećim lažima napali predstavnike Novog policijsko sindikalnog saveza koji se bore u stilu reči potpredsednika Zdravka Rajevića „mi se za naše živote ne bojimo jer ih nemamo“

Naime, Novi policijso sindikalni savez, postupajući u skladu sa Ustavom i zakonima R Srbije a sve sa ciljem zaštite života pojedinaca, podneo je krivičnu prijavu protiv glavnog Beogradskog tužioca Nenada Stefanovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio nekoliko KD.

Očigledno poštujući njihovu neprežaljenu heroinu Diksi, NSP je bez trunke stida i srama a po cenu spuštanja i „klečenja“  izašao u javnost saopštenjem u kojem je izneo notorne laži sa očiglednim ciljem da zaštiti Stefanovića i njegovu Diksi ekipu ne od predstavnika ovog sindikata već od krivične odgovornosti koja im neminovno sledi.

Gospodo potpisnici tog sramnog saopštenja, nazivate politizacijom radnje koje preduzimamo potpuno u skladu sa Ustavom i zakonima?

Od vas tražimo, da javno izađete pred zaposlene i građane i odgovorite na sledeća pitanja:

  • Sa kojom to političkom organizacijom sarađujemo ili vam je to nagovor jednog lidera stranke koji je javno izjavio da je „napad na tužioca Stefanovića politički“?
  • Da li je bila politizacija kada su specijalci upadali u stan i hapsili časne i poštene policajce Dumanovića i Rajevića nanoseći pritom neizbrisive traume članovima njihovih porodica koji su naravno oslobođeni montiranih optužbi?
  • Da li je politizacija to što su pored Dumanovića i Rajevića mnogi časni i pošteni policajci provodili mesece u pritvoru a da su kasnije potpuno u skladu sa Zakonom oslobađani?
  • Da li je politizacija to što tražimo da se procesuiraju oni koji su protivzakonito pokretali postupke i vršili progon nad jednim od najčasnijih i najpošteniji operativaca Jovićem?
  • Da li je politizacija to što tražimo da se procesuiraju oni koji su proganjali jednu od najboljih forenzičarki u Srbiji Tamaru Kačar do te mere da je digla ruku na sebe i okončala svoj život a da vas nije briga za nju i za živote drugih časnih i poštenih policijskih službenika koji su završili kao ona?
  • Da li je politizacija to što redom vaši ljubimci i mentori Stefanović, Hrkalović a sada i „ministar koji voli da mu se klekne“ Gašić već 7 godina vrše DIKTATURU NAD PRAVOM I PRAVDOM ne poštujući sudske odluke i klasičnim terorom i progonom ostavljaju Vidojevića bez posla a njegovu decu bez elementarnih uslova za normalan život?
  • Da li je politizacija to što mnogi kriminalci po Srbiji nose značke tog vašeg sindikata uključujući i Velju Nevolju?
  • Da li je politizacija to što ste u saradnji sa vašim „dragim i ljubljenim „ Stefanovićem i Dijanom Hrkalović prosto oteli reprezentativnost Policijskom sindikatu Srbije-PSS?
  • Da li je politizacija to što smo jedini sindikat koji je digao glas da zaštiti časne i poštene tužiteljke sa ciljem da ne dozvolimo da „ostanu same“ i nedaj Bože i one pod pritiskom dignu ruku na sebe?

Gospodo „sindikalci“, to što se hvalite svojom reprezentativnošću i napadate zakone R Srbije pod optužbom na „pravno neutemeljeni sindikalizam“, zarad vaše informisanosti izneću vam jedan skandalozan podatak a to je da jedino Srbija i ni jedna druga zemlja u Evropi, kroz svoje zakonske akte izvršila diskriminaciju i svrstala neke sindikate, uglavnom svoje, pod REPREZENTATIVNE i one druge nereprezentativne?

Setite se prvo gde ste zaposleni, u policiji, vaša dužnost i obaveza je da znate da Ustav ne štiti kriminal i kriminalce već svako ima obavezu, a vi koji primate platu kao zaposleni u policiji veću od svih drugih, da prijavi svaku vrstu kriminala za koju ima saznanja.

I na kraju gospodo „sindikalci“…srećno vam „junačko klečenje“, da u zdravlju i ministru na radost steknete dobru kondiciju i ostanete mu celog njegovog mandata u omiljenom mu stavu jer je Gašić ministar „koji voli one koji mu lako kleknu“

 Novi policijsko sindikalni savez