Nastavak slučaja „Lambordžini“. Zahtev ministru za inf.od javnog značaja

       Beograd, 10.04.2023.godine. Nakon dopisa koji je Novi policijsko sindikalni savez uputio ministru Gašiću u kome je tražio preduzimanje mera i radnji u skladu sa zakonima R Srbije u vezi snimaka koji su se pojavili na internet mrežama gde se vidi nasilnička vožnja, kršenje Zakona, ugrožavanje bezbednost građana, bahato ponašanje, čuju uvrede i pretnje upućene policiji, u poslednjih nekoliko dana a posle oduzimanja putničkog motornog vozila marke „Lambordžini“, u javnosti su se pojavile informacije da je preduzimanje određenih službenih radnji samo „predstava za javnost“ i da je vozilo vraćeno dok ministar Gašić obaveštava javnost samo šturim i nekonkretnim informacijama, uputili smo dopis u kome tražimo da nas MUP i ministar Gašić obaveste o preduzetim merama i radnjama.

        Saglasno odredbi člana 15. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Novi policijsko sindikalni savez koji zastupa Momčilo Vidojević, podneo je ZAHTEV za dostavljanje sledećih informacija:

  • Koji je razlog zbog koga je policija dana 27.03.2023.godine oduzela putničko motorno vozilo marke „Lambordžini“, registarskih oznaka BG2518-LP?
  • Da li je tačno da je vlasniku navedeno vozilo vraćeno?
  • Ako je tačno da je vraćeno, zahtevamo da nam dostavite posle koliko dana zadržavanja je vraćeno kao i razlog i zakonski osnov za vraćanje istog?
  • Da li je utvrđeno mesto, vreme i generalije vozača koji je upravljao vozilom spornog dana i vremena uz postojanje osnova sumnje da je izvršio niz prekršaja i krivičnih dela?
  • Koje mere i radnje su preduzete protiv vozača?

U skladu sa Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja očekujemo da ministar Gašić obavesti sindikat i javnost Srbije u zakonskom roku od 15 dana.

Zahtev koji je uputio sindikat možete pogledati ovde…

Vaš Novi policijsko sindikalni savez