Momčilo Vidojević: Gašiću, ja ću da privedem pravdi ubicu Olivera Ivanovića…

        Beograd, 22. Jun 2023.godine. Posle javno iznetih reči ministra policije Bratislava Gašića u Skupštini Srbije pred narodnim poslanicima i građanima Srbije da „tačno znamo ko je ubica Olivera Ivanovića i da se on nalazi u Nemačkoj“, predsednik sindikata Momčilo Vidojević uputio je javno poziv Gašiću da mu dostavi podatke o ubici i da će istoga da privede pravdi.

                           Pismo koje je predsednik sindikata Momčilo Vidojević uputio ministru Gašiću prenosimo u celini.

Gospodine Gašiću, milioni građana Srbije čuli su Vaše reči izgovorene u Skupštini Srbije da „tačno znate ko je ubica Olivera Ivanovića i da se lice nalazi u Nemačkoj“, ja Momčilo Vidojević, policajac u srcu i duši, javno zahtevam da mi dostavite tačne podatke koje imate o ubici kao i prateću dokumentaciju tužilaštva i suda i garantujem Vam da ću istoga da privedem pravdi i da konačno rešite jednu od najvećih sramota koje Srbija nosi a to je ubistvo jednog časnog i poštenog političara.

Gospodine Gašiću, iako ste me Vi i Vaši partijski saradnici zajedno sa Vučićem koji Vas na sve moguće načine brani, proterali iz policije, ne dam Vam da policiju isterate iz mene, iz moje duše, iz moga srca, pa stoga, kao jedan vrhunski profesionalac sa karijerom bez i jedne mrlje osim sindikalne borbe, izvršiću zadatak koji je u interesu Republike Srbije i ubicu privesti pravdi kao što sam to radio sve do vašeg dolaska na vlast.

Ubicu sam spreman po cenu rizika sopstvene bezbednosti da privedem do granice sa Srbijom i da Vam predam a potom možete da postupite sa svojom „divizijom“ za izvršavanje partijskih zadataka da se slikavate i pravite kampanju, meni nikakva kampanja nije potrebna.

Takođe, podsetiću Vas da u skladu sa domaćim i međunarodnim pravnim aktima mogli ste a i imali ste obavezu da za istim, uz validnu dokumentaciju izdate međunarodnu poternicu po kojoj su gotovo sve zemlje sveta a posebno Nemačka kao pravna država, u obavezi da postupe. Ako godinama poternicama maltretirate jednog časnog i poštenog Višekrunu Đorđa, raspisivanje poternice za ubicom je nešto namjanje što ste morali da uradite.

P r e d s e d n i k

 MOMČILO VIDOJEVIĆ