Momčilo Vidojević: Gašiću, ja ću da privedem pravdi ubicu Olivera Ivanovića…

        Београд, 22. Јун 2023.године. После јавно изнетих речи министра полиције Братислава Гашића у Скупштини Србије пред народним посланицима и грађанима Србије да „тачно знамо ко је убица Оливера Ивановића и да се он налази у Немачкој“, председник синдиката Момчило Видојевић упутио је јавно позив Гашићу да му достави податке о убици и да ће истога да приведе правди.

                           Писмо које је председник синдиката Момчило Видојевић упутио министру Гашићу преносимо у целини.

Господине Гашићу, милиони грађана Србије чули су Ваше речи изговорене у Скупштини Србије да „тачно знате ко је убица Оливера Ивановића и да се лице налази у Немачкој“, ја Момчило Видојевић, полицајац у срцу и души, јавно захтевам да ми доставите тачне податке које имате о убици као и пратећу документацију тужилаштва и суда и гарантујем Вам да ћу истога да приведем правди и да коначно решите једну од највећих срамота које Србија носи а то је убиство једног часног и поштеног политичара.

Господине Гашићу, иако сте ме Ви и Ваши партијски сарадници заједно са Вучићем који Вас на све могуће начине брани, протерали из полиције, не дам Вам да полицију истерате из мене, из моје душе, из мога срца, па стога, као један врхунски професионалац са каријером без и једне мрље осим синдикалне борбе, извршићу задатак који је у интересу Републике Србије и убицу привести правди као што сам то радио све до вашег доласка на власт.

Убицу сам спреман по цену ризика сопствене безбедности да приведем до границе са Србијом и да Вам предам а потом можете да поступите са својом „дивизијом“ за извршавање партијских задатака да се сликавате и правите кампању, мени никаква кампања није потребна.

Такође, подсетићу Вас да у складу са домаћим и међународним правним актима могли сте а и имали сте обавезу да за истим, уз валидну документацију издате међународну потерницу по којој су готово све земље света а посебно Немачка као правна држава, у обавези да поступе. Ако годинама потерницама малтретирате једног часног и поштеног Вишекруну Ђорђа, расписивање потернице за убицом је нешто намјање што сте морали да урадите.

П р е д с е д н и к

 МОМЧИЛО ВИДОЈЕВИЋ