Ministre, koliko je povećanje plate policiji?

     Београд, 13.јануар 2023.године. Нови полицијско синдикални савез, као организација која се искрено бори за права запослених, упутила је министру Унутрашњих послова Братиславу Гашићу допис у коме између осталог тражи да се коначно обелодани колико полиција у Србији добија повећање плате које су током протекле године најављивали највиши званичници државе.

Имајући у виду да су се у последњих неколико дана, а све после низа састанака министра и њему драгих синдиката, на друштвеним мрежама појавиле опречне информације у вези повећања плата запосленима у МУП, Нови полицијско синдикални савез одлучио је да „пресече“ све те спекулације и затражио од министра Гашића да достави тачну информацију о повећању плате. Информације које су се појавиле на друштвеним мрежама а које су пласирали представници појединих синдикалних организација иду од тога да ће повећање да буде 0% па све до 12,5% што је изазвало велико незадовољство запослених.

Подсећања ради, председник Србије Александар Вучић, гостујући на ТВ Пинк дана 12.08.2022.године најавио је „повећање плата за цео јавни сектор, које ће, како је навео, бити између 12 и 13 одсто. А највеће повећање примања имаће Војска Србије за чак 25 одсто“. Председник је повећање најавио од 01.01.2023.године што је супротно информацијама које су пласиране у јавност протеклих дана. (Извор: Интернет портал Блиц у тексту под насловом ВЕЛИКА ПОВИШИЦА ЗА ВОЈНА ЛИЦА Вучић најавио повећање плата за војску од 25 ОДСТО: „То је као да 15 плата приме данас).

Не желећи да се бавимо запосленима у другим министарствима али оправдано сматрамо да је понижавајуће ако се деси да једној безбедносној структури као што је полиција буде повећање чак и 13 одсто а другој 25 одсто што сматрамо, собзиром на повећања цена, као сасвим реално повећање.

На упућивање оваквог дописа синдика је принуђен јер актуелни министар једино са представницима овог синдиката не жели да разговара и да исте прима на састанке а као разлог за то…??? Између редова добро знамо зашто а шта ће да каже министар и како ће ту дискриминацију да образложи, знаћемо ускоро у одговору који мора да буде достављен у року од 15 дана јер тако налаже Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја на који смо се и позвали приликом упућивања дописа.

     Допис у име синдикалне организације упутио је потпредседник синдиката Здравко Рајевић.

     Допис који је упутио Нови полицијско синдикални савез погледајте овде

Ваш Нови полицијско синдикални савез!