Ministre Gašiću, uzalud Vam ordenje kada Vam je ono „krvavo i prljavo“?

       Beograd, 18.mart 2023.godine. Sadašnji ministar policije Bratislav Gašić poznat je po tome što voli ordenje, zahvalnice i druga slična obeležja koja su po mišljenju mnogih, podelom i dodelom  raznim likovima izgubili na značaju.

       Tako se na stranci sr.wikipedia.org može videti kojih sve ordenja i zahvalnica je Gašić vlasnik.

Poslednji u nizu koje ide u vlasništvo Gašića je „Plaketa sa srednjim grbom“ opštine Lapovo. Radost nove plakete Gašić je podelio sa svojim pratiocima na svojoj FB stranici uz komentar „Počastvovan sam priznanjem opštine Lapovo. „Plaketa sa srednjim grbom“ koju sam dobio povodom Dana ove opštine imaće posebno mesto, jer je ona priznanje ne samo meni, već svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Nastavićemo jednako da ulažemo u jačanje kapaciteta policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica u svim delovima Srbije. Bezbednost naših građana je naš posao“!

Nažalost, Gašić obilno koristi Ministarstvo unutrašnjih poslova da predstavi sebe kao da je on Ministarstvo ne želeći da prizna da za svojih 143 dana od kada je na čelo Ministarstva ne da nije ništa dobro i pozitivno uradio za zaposlene u policiji već je nastavio trend urušavanja prava zaposlenih koji su uveli njegovi prethodnici kroz javno nepoštovanje prava zaposlenih.

Gašiću, izađite pred građane i zaposlene u policiji i objasnite im kako i zašto ste doveli svojih 7 „poslušnika“ iz BIA i postavili na veoma bitna rukovodeća mesta, zašto ste oko sebe okupili likove koji su kršeći zakone i elementarna ljudska prava proganjali časne i poštene policajce i inspektore a koji su zbog svojih nedela trebali da budu procesuirani i proterani iz policije, zašto vršite progon časnih i poštenih policajaca koji predstavljaju sindikalnu organizaciju, zašto proganjate časne i poštene policajce koji javno iznesu svoje mišljenje, zašto ne poštujete sudske presude vršeći DIKTATURU NAD PRAVOM I PRAVDOM, zašto…mnogo zašto nažalost teško da možete odgovoriti sa realnim i istinitim „zato…“?

Ministre Gašiću, čekamo odgovor na ova pitanja dok na okolnosti Vaših veza, druženja i fotografisanja sa licima „iz kriminogene sredine“, nećemo pitati Vas, tražićemo da Vas pitaju i ispitaju tužilaštvo i UKP kroz postupak koji će se sigurno sprovesti.

Na kraju Vam iskreno poručujemo, ministre Gašiću, uzalud Vam ordenje kada Vam je ono „krvavo i prljavo“?

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!