Ministre Gašiću, uzalud Vam ordenje kada Vam je ono „krvavo i prljavo“?

       Београд, 18.март 2023.године. Садашњи министар полиције Братислав Гашић познат је по томе што воли ордење, захвалнице и друга слична обележја која су по мишљењу многих, поделом и доделом  разним ликовима изгубили на значају.

       Тако се на странци sr.wikipedia.org може видети којих све ордења и захвалница је Гашић власник.

Последњи у низу које иде у власништво Гашића је „Плакета са средњим грбом“ општине Лапово. Радост нове плакете Гашић је поделио са својим пратиоцима на својој ФБ страници уз коментар „Почаствован сам признањем општине Лапово. „Плакета са средњим грбом“ коју сам добио поводом Дана ове општине имаће посебно место, јер је она признање не само мени, већ свим припадницима Министарства унутрашњих послова. Наставићемо једнако да улажемо у јачање капацитета полиције и ватрогасно-спасилачких јединица у свим деловима Србије. Безбедност наших грађана је наш посао“!

Нажалост, Гашић обилно користи Министарство унутрашњих послова да представи себе као да је он Министарство не желећи да призна да за својих 143 дана од када је на чело Министарства не да није ништа добро и позитивно урадио за запослене у полицији већ је наставио тренд урушавања права запослених који су увели његови претходници кроз јавно непоштовање права запослених.

Гашићу, изађите пред грађане и запослене у полицији и објасните им како и зашто сте довели својих 7 „послушника“ из БИА и поставили на веома битна руководећа места, зашто сте око себе окупили ликове који су кршећи законе и елементарна људска права прогањали часне и поштене полицајце и инспекторе а који су због својих недела требали да буду процесуирани и протерани из полиције, зашто вршите прогон часних и поштених полицајаца који представљају синдикалну организацију, зашто прогањате часне и поштене полицајце који јавно изнесу своје мишљење, зашто не поштујете судске пресуде вршећи ДИКТАТУРУ НАД ПРАВОМ И ПРАВДОМ, зашто…много зашто нажалост тешко да можете одговорити са реалним и истинитим „зато…“?

Министре Гашићу, чекамо одговор на ова питања док на околности Ваших веза, дружења и фотографисања са лицима „из криминогене средине“, нећемо питати Вас, тражићемо да Вас питају и испитају тужилаштво и УКП кроз поступак који ће се сигурно спровести.

На крају Вам искрено поручујемо, министре Гашићу, узалуд Вам ордење када Вам је оно „крваво и прљаво“?

Ваш Нови полицијско синдикални савез!