Mi nećemo zaboraviti naše kolege…. Podneta krivična prijava zbog ubistva kolege Dejana Jovića?

       Beograd, 11.mart 2022.godine. Novi policijsko sindikalni savez Srbije Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predao je krivičnu prijavu protiv više poznatih i NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo a na štetu policijskog službenika MUP-a R Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je podneta protiv Marka Miljkovića-Mesara, kao neposrednog izvršioca, Dijane Hrkalović kao organizatora i podstrekača, Dejana Bojovića kao saučesnika i „ostalih NN saučesnika“ zbog sumnje da su počinili teško ubistvo na svirep i podmukao način“ policajca Jovića.

Sumnje se da je Jovića na Infektivnoj klinici ubio Marko Miljković, član organizovane kriminalne grupe Dijane Hrkalović, i da ga je ona podstakla na zločin – piše u krivičnoj prijavi.

Bili smo prinuđeni da reagujemo krivičnom prijavom za ubistvo Jovića jer imamo odsustvo reakcija tužilaštva i policijskih službi koje su zadužene za ubistva. Sramota je da je Jović, kao načelnik za krvne delikte, završio tako i da nema reakcije njegovih kolega sa Trećeg odeljenja. Nije mala stvar da u novinama izađe napis da je zaklan, da to njegov otac čuje od 30 policajaca, a da niko ništa ne preduzme.

Sindikat se pita da li neko namerno dizajnira kolektivnu svest tako da ljudi budu prestrašeni i da danas-sutra svako može biti žrtva, kao i da policija ništa neće preduzeti.

Neverovatno je da ništa ne preduzima tužilaštvo, koje je po Zakoniku o krivičnom postupku potpuno preuzelo krivično gonjenje i rukovođenje predistražnim i istražnim radnjama, i moralo je odmah da naloži da se novinari saslušaju.

Sindikat je Krivičnu prijavu podneo na osnovu informacija iz medija.

Nismo u mogućnosti da vodimo istragu. Ne možemo da iniciramo nikavo preduzimanje mera nad bilo kim, niti da saslušavamo osobe. Krivična prijava sastavljena je isključivo na osnovu podataka plasiranih u medijima. Zahtevaćemo od tužilaštva da nas blagovremeno obaveštva šta su uradili. U slučaju da tužilac ništa ne radi, pokrenućemo inicijativu, u skladu sa zakonom, da bude udaljen sa dužnosti i da se predmet dodeli njegovom kolegi koji zna svoj posao, koji nije korumpiran, ima hrabrosti i spreman je da se upusti u rizik rasvetljavanja ovakvih krivičnih dela. Morala bi da se izvrši ekshumacija i utvrdi tačan uzrok smrti.

Sindikat je Krivičnu prijavu dostavio i Sektoru unutrašnje kontrole, a obavestili su i sedište MUP-a, kabinet ministra, ali nas do sada niko nije kontaktirao.

U ime Novog policijsko sindikalnog saveza, krivičnu prijavu je podneo Zdravko Rajević, potpredsednik sindikata i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS-a.

Jović je bio zamenik načelnika Trećeg odeljenja za krvne i seksualne delikte UKP-a Policijske uprave za Grad Beograd. Vodio je istrage o teškim zločlinima ubistava, a posebno o ubistvima Dragoslava Miloradovića, Vlastimira Miloševića, Nikole Bojovića i Dragoslava Miše Ognjanovića.

Novi policijsko sindikalni savez!