Kuda plovi ovaj brod…policijski?

     Београд, 12.децембар.2022.године. Из дана у дан, у јавност исплива бар по нека афера у МУП која итекако урушава ионако урушен углед српске полиције још доласком на њено чело министра Стефановића заједно са Дијаном Хркаловић.  Дуги низ година полицију оптерећују афере разних набавки попут афере „Шкода“, затим самоубиства, смрти под неразјашњеним околностима, протеривање часних и поштених полицајаца, секси афере а неретко исплива по нека туча полицијских службеника.

     Занимљиво да се физички не обрачунавају „обични“ полицајци, директни извршиоци послова на терену јер они раде часно и поштено свој посао, скандалозно је што се туку полицијски старешине.

Последњи у низу случај обрачуна руководећег кадра у врху полицiјске управе десио се у ПУ Нови Пазар.

Наиме, како пише ТВ Нова на свом интернет порталу у тексту „Начелници полиције се потукли на састанку, чупали се и гађали чашама: Несвакидашњи инцидент Новом Пазару“, 8.децембра ове године, за време радног састанка на којем су присутни били начелник ПУ Нови Пазар Нермин Љајић, заменик начелника Горан Тодоровић и начелница логистике Милорада Поповић, за време састанка дошло је прво до вербалног сукоба између, са једне стране начелника и његовог заменика, и са друге стране Милораде Поповић а убрзо потом дошло је и до физичког сукоба, гуркања и чупања, а „зараћене стране“ су се гађале чашама и флашицама.

Епилог свега сто сто се десило, начелници логистике се наводно погоршало здравствено стање, због чега је морала да реагује Хитна помоћ која је потом одвезена у болницу а Љајић и Тодоровић су се обратили за лекарску помоћ.

Подсећања ради, исти портал је још пре тачно годину дана у тексту „Начелник полиције заташкао случај и крио колегу који је бежао од закона“ од 11.12.2021.године писао да је против Љајића покренут дисциплински поступак због тешке повреде службене дужности и то за дисциплински поступак за који би сваки други полицајац био у најмању руку суспендован.

Овакви и слични случајеви нарушавају углед Министарства у целини а посебно полиције.

 Да ли ће и код новог министра Гашића као и код претходна два слични обрачуни старешинског кадра остати несанкционисани остаје да видимо у наредном периоду.

Подсетићемо вас да је начелник ПУ Нови Пазар Нермин Љајић близак рођак дугогодишњег „министра за све и свашта“ у готово свим владама Р Србије Расима Љајића. Од када је исти постављен на место начелника ПУ у Новом Пазару, дирекција полиције је постављала неколико заменика начелника, неретко и изван Новог Пазара што прави додатне и непотребне трошкове. Последњи у низу постављених му заменика је и актер наведеног инцидента Горан Тодоровић који је дуго година обављао дужност начелника ПС Рашка, потом начелник ПУ у Краљеву.

Начелница за логистику Милорада Поповић је на том руководећем месту скоро 15 година, још из времена по многима „најгорег“ начелника ПУ у Новом Пазару свих времена Терзића. Позната је међу запосленима као веома „дрска и прека на језику“. Поповић, Терзић а и Тодоровић важе за кадар првог директора полиције Милорада Вељовића.

Ваш Нови полицијско синдикални савез!