Kuda plovi ovaj brod…policijski?

     Beograd, 12.decembar.2022.godine. Iz dana u dan, u javnost ispliva bar po neka afera u MUP koja itekako urušava ionako urušen ugled srpske policije još dolaskom na njeno čelo ministra Stefanovića zajedno sa Dijanom Hrkalović.  Dugi niz godina policiju opterećuju afere raznih nabavki poput afere „Škoda“, zatim samoubistva, smrti pod nerazjašnjenim okolnostima, proterivanje časnih i poštenih policajaca, seksi afere a neretko ispliva po neka tuča policijskih službenika.

     Zanimljivo da se fizički ne obračunavaju „obični“ policajci, direktni izvršioci poslova na terenu jer oni rade časno i pošteno svoj posao, skandalozno je što se tuku policijski starešine.

Poslednji u nizu slučaj obračuna rukovodećeg kadra u vrhu policijske uprave desio se u PU Novi Pazar.

Naime, kako piše TV Nova na svom internet portalu u tekstu „Načelnici policije se potukli na sastanku, čupali se i gađali čašama: Nesvakidašnji incident Novom Pazaru“, 8.decembra ove godine, za vreme radnog sastanka na kojem su prisutni bili načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić, zamenik načelnika Goran Todorović i načelnica logistike Milorada Popović, za vreme sastanka došlo je prvo do verbalnog sukoba između, sa jedne strane načelnika i njegovog zamenika, i sa druge strane Milorade Popović a ubrzo potom došlo je i do fizičkog sukoba, gurkanja i čupanja, a „zaraćene strane“ su se gađale čašama i flašicama.

Epilog svega sto sto se desilo, načelnici logistike se navodno pogoršalo zdravstveno stanje, zbog čega je morala da reaguje Hitna pomoć koja je potom odvezena u bolnicu a Ljajić i Todorović su se obratili za lekarsku pomoć.

Podsećanja radi, isti portal je još pre tačno godinu dana u tekstu „Načelnik policije zataškao slučaj i krio kolegu koji je bežao od zakona“ od 11.12.2021.godine pisao da je protiv Ljajića pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i to za disciplinski postupak za koji bi svaki drugi policajac bio u najmanju ruku suspendovan.

Ovakvi i slični slučajevi narušavaju ugled Ministarstva u celini a posebno policije.

 Da li će i kod novog ministra Gašića kao i kod prethodna dva slični obračuni starešinskog kadra ostati nesankcionisani ostaje da vidimo u narednom periodu.

Podsetićemo vas da je načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić blizak rođak dugogodišnjeg „ministra za sve i svašta“ u gotovo svim vladama R Srbije Rasima Ljajića. Od kada je isti postavljen na mesto načelnika PU u Novom Pazaru, direkcija policije je postavljala nekoliko zamenika načelnika, neretko i izvan Novog Pazara što pravi dodatne i nepotrebne troškove. Poslednji u nizu postavljenih mu zamenika je i akter navedenog incidenta Goran Todorović koji je dugo godina obavljao dužnost načelnika PS Raška, potom načelnik PU u Kraljevu.

Načelnica za logistiku Milorada Popović je na tom rukovodećem mestu skoro 15 godina, još iz vremena po mnogima „najgoreg“ načelnika PU u Novom Pazaru svih vremena Terzića. Poznata je među zaposlenima kao veoma „drska i preka na jeziku“. Popović, Terzić a i Todorović važe za kadar prvog direktora policije Milorada Veljovića.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!