Ko se kocka sa bezbednošću građana. Gotovo 9.000 policajaca proterano iz MUP-a

Београд, 13.12.2022.године. Колико је појединим политичким структурама битна безбедност грађана доказ је и тај да је у мандату министра МУП-а Небојише-Неше Стефановића уз несебичну диктаторску помоћ Дијане-Дикси Хркаловић која је имала апсолутно „одрешене“ руке да ради шта јој је по вољи, за мање од 6 година из МУП-а Р Србије протерано или на други начин отишло готово 9.000 запослених, углавном полицајаца.

Не би то ништа било чудно да међу тој скандалозној цифри нису готово све часни, поштени и искусни полицајци а да о њиховој судбини а на крају и прогону, нису учествовали у најмању руку криминалци кријући се иза позиције, функције, полицијске значке а често и имена самог председника Вучића.

Нови полицијско синдикални савез, дана 22.02.2022.године, тадашњем министру Вулину, сагласно Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја,  упутио је допис у коме смо тражили: ( DOPIS POGLEDAJTE OVDE…)

  • Да нам доставите број полицијских службеника МУП-а Р Србије којима је у периоду од 01.01.2012.године до дана подношења овог захтева престао радни однос
  • Покретањем дисциплинских поступака,
  • Споразумним раскидом радног односа
  • Престанком радног односа у складу са Законом о полицији и другим законима и
  • Престанком радног односа по СИЛИ ЗАКОНА

 

Поступајући по допису и захтеву за достављање тражених информација, МУП Р Србије, Сектор за људске ресурсе у допису 08.7 број: 421-2270-4/2021 од дана 06.04.2022.године, доставио нам је делимичан одговор односно, како су навели у допису, да не могу да нам одговоре за тражени период јер наводно немају податак за период 01.01.2012.године до 10.10.2016.године. ( DOPIS POGLEDAJTE OVDE…)

Но, оно што је приметно у одговору, неко је намерно или својим скандалозним радом и понашањем годинама радио на озбиљном угрожавању безбедности грађана јер су за период 10.10.2016.године до 06.04.2022.године МУП и полиција  остали без укупно 8.973 запослена, односно без готово 9.000 часних, поштених и искусних професионалаца.

Наравно, очигледно да на веома важним местима у МУП и даље седе кадрови Стефановића и Хркаловић те нам није достављен број полицијских службеника који су „нестали“ из МУП-а по многима у најмрачнијем периоду у историји српске полиције а то је период од 2012-те године до 2016-те године посебно на период скандалозне „АНАЛИЗЕ РИЗИКА“.

Такође, МУП нам није доставио, очигледно кријући своју срамоту, под одговором „престао радни однос у складу са Законом о полицији и другим законима…“, колико је полицајаца добило незаконит ОТКАЗ, самоиницијативно напустило МУП подносећи захтев за раскид радног односа или по било ком другом основу а што је свакако „ у складу са законима“ а због којих полицајци, доведени на рубу егзистенције са све својом породицом, воде дугогодишње судске поступке.

Такође, није нам прецизно достављено шта то значи „престао радни однос по сили закона…“, да ли је то одлазак у пензију или ПРЕСТАНАК РАДНОГ ОДНОСА ПО СИЛИ ЗАКОНА као председнику овог синдиката Момчилу Видојевићу?

Оно што је остало као „врућ кромпир“ у наследству новог министра Гашића је да реши и овај проблем, а све у интересу грађана односно повећања безбедности истих.

Сложићете се, не може преко ноћи да се доласком нових на брзака обучених младих полицајаца олако надокнади одлазак хиљаде и хиљаде искусних полицајаца?

Дописе погледајте у прилозима овог текста

 

Ваш Нови полицијско синдикални савез!