Gospodo iz tužilaštva, za nas nije opcija odustati, tu opciju u programu, radu a i u svojim glavama nemamo?

Saopštenje za javnost povodom reakcije Višeg javnog tužilaštva o (ne)postupanju po prijavi za ubistvo inspektora policije Jovića

       Beograd, 09 april 2022.godine.Povodom saopštenja Višeg javnog tužilaštva kao reakcije na obaveštenje i postupanje Novog policijsko sindikalnog saveza  u kome navode da „nisu tačni navodi da tužilaštvo nije postupilo po prijavi koju su predstavnici sindikata podneli“ , navodeći pritom i broj prijave pod kojom je zavedena kao i da je „dat nalog za postupanje nadležnim službama“, imamo obavezu prema javnosti a ništa manje prema kolegama a najviše prema preminulom kolegi Joviću i njegovoj porodici, da odgovorimo na ovo saopštenje tužilaštva i da iznesemo istinu pred najveći sud a to je sud javnosti.

Gospodo iz tužilaštva koji ste pisali i izdali navedeno saopštenje, molimo Vas da shvatite sad i za uvek, mi nemamo lično ništa protiv tužilaštva u celini gde svoj posao, u šta smo sigurni, ogromna većina obavlja časno i pošteno. Borimo se za pravdu kroz institucije, pa zar Vam nije dokaz ovo što Vam se obraćamo sa prijavama?

Podsetićemo Vas da smo prijavu predali 04.03.2022.godine, uredno zavedenu i overenu u Više javnno tužilaštvo u Beogradu. Do dana 25.03.2022.godine nismo uspeli da uđemo u trag iste pa smo se tog dana obratili lično i dopisom da izvršimo uvid kako u taj predmet tako i u predmet u slučaju „Savamala“. Tada smo dobili broj predmeta za slučaj „Savamala“ a slučaj Jovića nismo uspeli da dobijemo pod izgovorom da jednostavno naše prijave nema.

Kažite nam molim Vas šta smo u tom slučaju trebali da uradimo? Da odustanemo? Ne, izvinite, za nas nije opcija odustati, tu opciju u programu, radu a i u svojim glavama nemamo.

No, da li mislite da je pravda zadovoljena ovim Vašim saopštenjem?, Ne, nije. I dalje smo nezadovoljni Vašim radom a iznećemo samo delić našeg nezadovoljstva:

  • Šta ste radili 30 meseci koliko je prošlo od smrti Jovića? Zašto ste čekali 30 meseci i posle silnih medijskih natpisa i izjava oca pokojnog Jovića, da sindikat mora da Vas podseti da Vam je to u najmanju ruku prioritet u radu?
  • Zašto gospodo još nikoga niste lišili slobode no ste glavno osumnjičenima dozvolili da se slobodno šetaju i da nesmetano utiču na svedoke? Ili čekate da još neko od nas završi kao Jović, Cvijan…ili u nekoj „Veljinoj mesari“?
  • Da li ste zaboravili da ste učestvovali u sramotnim i montiranim procesima i hapsili preko noći, na kraju se ispostavili bez osnova, kako Jovića tako i Rajevića i Dumanovića a protiv predsednika ovog sindikata Vidojevića učestvovali ili učestvujete, zajedno sa kolegama iz raznih sudova, u montiranim procesima i progonima?
  • Da se razumemo, ne tražimo da hapsite časne i poštene bez ikakvog osnova kao nas, već da hapsite one za koje ne samo mi i Vi no i javnost vidi da su krivi i da su vršili ili saučestvovali u zločinima kakve Srbija ne pamti?
  • Vi kao ne vidite da u policiji svi oni koji su učestvovali u progonu časnih i poštenih policajaca sada se nagrađuju i postavljaju na rukovodeća i visokopozicionirana mesta umesto da ih smestite tamo gde i zaslužuju, u pritvor?

Gospodo, molimo Vas da upamtite, mi i dalje verujemo u ono za šta ste se školovali i zakleli, u ono za šta Vas plaća ovaj napaćeni narod a to je da slovo Ustava,  zakona i međunarodnih i domaćih konvencija sprovodite prema svima isto. Dokazaćemo vam da Vam verujemo, uverićete se i sami u periodu koji je pred nama i Vama koliko smo pripremili predmeta da Vam dostavimo na rad i postupanje. No, iznenadićete se kada vidite saučesništvo vaših kolega, tužilaca i sudija, ne samo pojedinaca iz policije?

Mi od naše borbe za pravo, pravdu i pravednu Sbiju nećemo odustati, od vas očekujemo ruku saradnje jer vi za taj vaš rad primate plate a mi ovo radimo iz srca, bez ikakvih nadoknada.

Ko je bio inspektor Dejan Jović pogledajte na linku portala direktno.rs

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez