Gašiću, policajac ti štrajkuje glađu, bar ga poseti!!!

       Beograd, 28.maj 2023.godine.Policijski službenik PU u Vranju, PS u Trgovištu Petrović Zoran već tri dana štrajkuje glađu. Petrović se odlučio na potez opasan po sopstveni život i zdravlje kako je istakao na FB profilu „ za spasenje svih nas koji trpimo zulume i tiraniju partijskih postavljenih rukovodioca“ ,pa je zbog toga stupio u ŠTRAJK GLAĐU do ispunjenja zahteva.

Policijski službenik, predsednik Sindikata ujedinjene policije Zoran Petrović, koji radi u Policijskoj stanici Trgovište započeo je u četvrtak štrajk glađu u stanici, jer, kako kaže, ne može više da trpi korupciju i malverzacije nadređenih. On je javno objavio svoje zahteve i istakao da je to njegov očajnički potez i apel da se Zakon primenjuje i važi za sve i ostaje u štrajku do ispunjenja zahteva.

Između ostalih, zahteve koje je podneo Petrović su:

  • Da se u hitnom postupku pokrenu disciplinski postupci protiv načelnika PS Trgovište,A.I. i sao.policajca T.A. koji su po hiljaditi put konzumirali alholol za vreme rada, a prvi put alkotestirani i time omogućiti da se u skladu sa odredbom čl. 217. stav 4. Zakona o policije, protiv A.I i T.A. donesu rešenja o privremenom udaljenju iz službe.
  • Da se poništi nepotistička i partokratska sistematizacije koju je sproveo VD načelnika PU Vranje, kojom je obuhvatio zaposlene u PU Vranje, ne po kvalitetu i stučnosti već po partijskoj i rodbinskoj vezi.
  • Da se razreši družnosti VD načelnika PU Vranje Saša Nedeljković zbog nezakonitog, neprofesionalnog rada i posebno političke aktivnosti i pripadnosti.

Svaki od navedenih zahteva Petrović je detaljno opisao što možete videti na zvaničnom FB profilu sup.vranje klikom na link ovde

Zoran Petrović je policajac MUP-a R Srbije, PU u Vranju od 1993.godine gde radi kao policijski službenik do 2019.godine. Od 2019.godine radi kao policajac PS u Trgovištu u grupi za suzbijanje kriminala. Kod prvog načelnika protiv istog je pokrenuto 27 neosnovanih disciplinskih postupaka koje sud u sprovedenim postupcima odbacuje  kao neosnovane. Od strane prethodnog načelnika Petroviću je pokrenuto 15 disciplinskih postupaka od kojih su 4 već završene u njegovu korist. Petrović je oženjen i otac je dvoje dece.

Ovim i ovakvim postupcima prema pre svega građanima R Srbije bez obzira na njihovu profesiju, direktno se udara na porodicu i svesno vrši uništavanje porodice, što je još jedan dokaz laznih reči političara u stilu „ZA NAŠU DECU“ i „BORIMO SE ZA PORODICE…“. Da, za njihovu decu, dok našu decu dovode na  naprosjački štap a roditelje na stub srama i pred svršen čin.

Kako saznajemo, ministar Gašić i ogromna rukovodna mašinerija MUP-a nisu našli za shodno da posete Petrovića. Jedinu posetu iz MUP-a imao je od strane doktora i psihologa.

       Gospodine ministre Bratislave Gašiću, zašto niste zainteresovani za život jednog časnog i poštenog policajca i za živote njegovih članova porodice jer je on glava jedne časne i poštene porodice, porodice za primer i poštovanje ili čekate da još jedan ljudski život nestane zbog Vaše nebrige, torture i pritisaka Vaših saradnika-starešina na terenu?

Novi policijsko sindikalni savez pruža punu podršku kolegi Petroviću uz iskrene želje da prvenstveno sačuva svoje zdravlje a potom i da se izbori za zahteve koji se ne odnose samo na njega već i na sve zaposlene u MUP.

           Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!