Dan policije-čega se pametan stidi time se neko drugi ponosi!!!

Beograd, 04.jun 2023.godine. Danas se u Beogradu i svim gradovima u Srbiji obeležava Dan policije i Dan Ministarstva unutrašnjih poslova.

Manifestaciji povodom dana policije, pored aktuelnog ministra Bratislava Gašića prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je iskoristio još jednu priliku da pohvali ministra Gašića da je „dobar domaćin i najbolji ministar“ te da u mandatu Gašića nije ostalo a da nije razrešeno ni jedno ubistvo a da je „Srbija najbezbednija zemlja u Evropi“.

Takođe, Vučić je ponovio ono što mu ni Ustav a ni zakoni Republike Srbije ne dozvoljavaju a to je da javno govori da ne dozvoljava da Gašić bude smenjen sa mesta ministra policije bez obzira što njegovu smenu traže građani Srbije posle masovnih ubistava omladine, niza podnetih krivičnih prijava i već 8 samoubistava policajaca.

Očigledno, što su „krvavije ruke“ Gašića to ga Vučić sve više i više voli.

Gospodine Vučiću, po mnogima Gašić je najgori ministar policije u njenoj istoriji.

Da vas podsetimo, Dan MUP-a i Dan policije ustanovljeni su u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija imala odlučujuću ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme i narednog dana, za vreme turskog bombardovanja Beograda.

Koleginice i kolege, zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pripadnici policije, srećan vam praznik.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!