Damama srećan 8.mart a tužiocu krivična prijava

       Beograd, 9. Mart 2023.godineJuče su predstavnici Novog policijsko sindikalnog saveza na pisarnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predali Krivičnu prijavu(KP) protiv Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.

       Kako stoji u KP, predstavnici sindikata podneli su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića zbog postojanja osnova sumnje da je od dana stupanja na poziciju glavnog beogradskog tužioca, izvršio seriju krivičnih dela i to Ometanje pravde iz člana 336B stav 2.KZ u sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje iz člana 137 stav 3.KZ, i to kako na štetu pravosuđa u celini tako i na štetu sebi podređenih zamenica.

Takođe, sindikat je tražio da se predmet delegira na primer Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zarad objektivnosti i izbegavanja sukoba interesa, obzirom na nespornu činjenicu da je osumnjiceni upravo prvi čovek Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U ime sindikata krivičnu prijavu podneo je Zdravko Rajević potpredsednik sindikata i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije.

Kompletnu KP možete preuzeti i pogledati ovde.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!